Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Multescu: solutie de avarie sau providential pentru Medias?

Trei luni de zile i-a luat lui Gheorghe Mulțescu să o readucă pe Gaz Metan Mediaș aproape de obiectivul stabilit la începutul sezonului, respectiv locul șapte în clasament. Trei luni, cinci victorii, un egal și două înfrângeri.

A ajuns Gheorghe Mulțescu pe banca tehnică a Gazului dintr-o conjunctură? Plecarea lui Cristi Pustai la Pandurii, coroborată cu situația deloc plăcută din clasament, i-a forțat pe oficialii medieșeni încât să aibă nevoie de mâna vivace a „Smurd-ului”? Poate Mulțescu să o ducă pe Gaz Metan în primele șapte? Continuă fostul internațional pe banca „gaziștilor”?
Acestea sunt întrebările care planează asupra viitorului echipei medieșene, neluând în seamă posibila mutare a principalului sponsor în Capitală. Mulțescu a preluat-o pe Gaz Metan exact acum trei luni de zile, după ce timp de cinci ani și jumătate formația din orașul de pe Târnava Mare s-a identificat cu filosofia lui Cristi Pustai. Ultimul s-a dus „la mai bine”, după cum spuneau conducătorii medieșenilor, însă a lăsat un gol important - „astupat” fără tăgadă de Gigi Mulțescu. Un adevărat „salvator”, după cum pot depune mărturie cele peste 20 de cluburi pe care le-a antrenat. Însă, nicidecum un personaj fără glas și opinii. Aproape în antiteză cu calmitatea ardelenească a predecesorului său. Mulțescu alege, și a făcut-o și de când e la Gaz Metan, să spună lucrurilor pe nume. Ultima dată s-a întâmplat după victoria de vineri, cu Universitatea Cluj, scor 4-3, când a admis că a trebuit să discute cu fotbaliștii, pentru a-i convinge să joace, chiar dacă au existat restanțe financiare considerabile. A făcut-o și când l-a „supărat” atitudinea lui Bawab - jucător ale cărui calități depășesc cu mult media Ligii I. Și o va mai face ori de câte ori se vor petrece lucruri neconforme cu modul în care teleormăneanul înțelege fotbalul.
Atacul, cea mai bună apărare!
Cunscut pentru tenta ofensivă pe care o imprimă echipelor sale, Gigi Mulțescu nu se dezice de această filosofie nici la Gaz Metan. În ultimele sezoane, Gazul a suferit în defensivă, iar perioada post-Pustai nu este cu mult diferită. Însă, Mulțescu compensează cu un trident ofensiv format din Dan Roman, Bawab și Llullaku, căruia i se alătură brazilianul Eric – fotbalist care are o libertate mai mare de exprimare, datorită calităților native. Defensiva Gazului lui Mulțescu începe de sus, din zona mijlocașilor, care, după o pregătire asiduă de iarnă bazată pe forță și rezistență, încearcă să recupereze balonul rapid, printr-un pressing de întâmpinare agresiv. Un fotbal modern. Posibilitățile reduse ale oamenilor din apărare se văd, însă, atunci când adversarul este Steaua București – înfrângere în deplasare cu 0-3, sau când oponenții se aruncă furibund înspre careul medieșean – înfrângerea din deplasare cu FC Severin, scor 0-2. Totuși, după trei luni de zile, antrenorul Mulțescu a adunat 16 puncte, iar acum Gaz Metan a scăpat de grijile retrogradării și a intrat pe drumul drept spre atingerea țelului din acest sezon. De menționat că acum lupta se dă cu CFR Cluj și Rapid, nicidecum cu Chiajna sau Bistrița.
 „Nu e lapte și miere la Mediaș!”
După partida cu U Cluj, președintele Gazului Metan, Ioan Horoba, a declarat televiziunii care a transmis întâlnirea, că oficialii au fost „forțați” să îl aducă pe acesta, în urma plecării lui Pustai. Antrenorul s-a arătat deranjat de acest lucru și s-a întrebat retoric „forțați? De cine a fost forțat? Eu am venit așa, ca o alternativă? Aaa. Sunt multe lucruri care nu se știu, dar le lăsăm pe mai târziu. Nu este chiar așa lapte și miere aici, sunt probleme cu banii și a trebuit să țin iar spatele jucătorilor, să discut cu ei, să înțeleagă că trebuie să se antreneze și să joace”, spunea Gigi Mulțescu continuând cu „e posibil să rămân și din vară, mai vedem!”. Tehnicianul a recunoscut că alege cu mult discernământ echipele pe care urmează să le antreneze, le cunoaște situația, tocmai de aceea i se potrivește proverbul românesc „unde-i bine, nu-i de mine. Unde-i rău, hop și eu!”.
După trei victorii consecutive, Gaz Metan Mediaș întâlnește duminica viitoare, în deplasare, Dinamo București.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus