Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Sibiul a "boicotat" alegerile din PSD

În absența liderului PSD Sibiu, Ioan Cindrea, care a explicat că nu-și dorește o funcție la nivel central pentru că este prea ocupat cu problemele de la Consiliul Județean, social-democrații sibieni nu au putut delega altă persoană care să-i reprezinte la nivel central. Această problemă vine mai ales în contextul pregătirii terenului pentru regionalizare. Odată cu acest Congres, în cadrul PSD s-au ales și vicepreședinți care au rolul de gestiona relațiile din cele opt regiuni de dezvoltare ale țării. ”Nu voi candida pentru nicio funcție, în afara celei de membru al Consiliului Național, pentru că efectiv nu-mi pot permita asta din cauza activităților pe care le am la Consiliul Județean. Organizația Sibiu are totuși 15 candidați pentru Consiliul Național și mai are doi candidați pentru comisiile de arbitraj și control financiar, este vorba de George Mașca și Gheorghe Popa”, spunea la sfârșitul săptămânii trecute, liderul PSD Sibiu, Ioan Cindrea. ”Am fost dorit să candidez pentru una din funcțiile de conducere ale partidului, însă am explicat foarte clar motivul pentru care nu doresc să candidez: am la Consiliul județean o activitatea care îmi acoperă aproape tot timpul, pe lângă asta sunt profesor al Universității Lucian Blaga, am și funcția de președinte de organizație, nu am timpus suficient pentru a lipsi o zi pe săptămână din județ, pentru a mă deplasa la București la ședințele de partid. Dacă eram parlamentar, atunci era o altă situație, însă din poziția de președinte al Consiliului Județean ar fi trebuit ca 20% din timp să mi-l petrec la București, lucru imposibil”, a completat Cindrea.

În lipsa lui, vicepreședintele PSD pentru regiunea Centru, din care face parte și județul Sibiu este Mircea Dușa, deputat de Harghita și ministru al Apărării. Deasemenea, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță, a fost ales în funcția de vicepreședinte, alături de  Nicolae Bănicioiu, Marian Vanghelie, Titus Corlăţean, Dan Nica, Eugen Bejenariu, Constantin Niţă, Dan Şova şi Ion Călinoiu. Odată cu acest Congres, PSD a aprobat proiectul de regionalizare şi descentralizare a administrativă a României, propus de Guvernul Ponta. În acest proiect se consideră că, până la sfârşitul anului 2013, Executivul trebuie să adopte cadrul legal al regionalizării şi descentralizării administrative, iar viitoarele regiuni să aibă toate structurile constituite, astfel încât România să fie pregătită să acceseze fondurile nerambursabile prevăzute la nivelul UE pentru noul exerciţiu financiar 2014 - 2020.  De asemenea, PSD susţine că descentralizarea competenţelor de la nivel central către nivelul regional, judeţean şi local trebuie să aibă loc concomitent cu asigurarea integrală a resurselor necesare exercitării acestor competenţe. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

horica

Acum 10 ani

Blat si vinzare toate congresele de partide cu alegeri cei din SIBIU figureaza pe la si alti si la mentinerea cvorumului restu este folclor si manele ca la asta se pricep
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

cindrea este un papa lapte care vinde viitorul Sibiului pe un pumn de galbeni...
Raspunde

Nita Bolsevicul

Acum 10 ani

@2, ai dreptate, eu il stiu pe Cindrea. E un om slab, caracter slab, bun de nimic. Coincide cu politica bolsevica de boicotare a Sibiului si promovare a Orasului Stalin, ca pe vremea raioanelor. Au pus la Sibiu un papa lapte, un om slab, sa il poata prosti cum vor. Nu acceptati aceste boicoturi, sibieni, iesiti in strada, comunisti ca Nita sau sleahta PSD, nu pot pune capitala sibiului la Brasov. Tot ce fac, fac pentru asta, acesti hoti bolsevici pesedisti.
Raspunde

Vai,ma!

Acum 10 ani

Leprele portocalii repede cu barfa,repede ati uitat de dezastrul pe care l-ati facut pana mai ieri.Hai mars,javre ordinare!
Raspunde

cugetator

Acum 10 ani

pina si zeus sa lins pe miini , de miere
Raspunde

sepa

Acum 10 ani

FARA O LUPA COMUNA, din partea tuturor fortelor politice romanesti , Romania nu poate trece bariera de a fi mai puternica in EUROPA. Este momentul ca toate mentalitatile si jocurile de caracter sa fie uitate , pentru o perioada ce trebuie Romaniei a fi reasezata economic si social. UNITATEA este cea ce poate construi urgent tara.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus