Sibienii care se prezintă la medic cu suspuciune de boală Lyme, dobândită în urma muşcăturii de căpuşă, nu mai pot fi diagnosticaţi prin confirmarea analizelor de laborator până în luna iunie. Analizele trimise la Centrul Regional de Sănătate Publică din Cluj de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu nu pot fi făcute pentru că centrul din Cluj nu mai are bani pentru chiturile necesare testării.
"Noi, de la DSP Sibiu am avut până în februarie posibiliatea a confirma suspiciunile de boală Lyme la Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj. De atunci însă nu s-au mai putut efectua testări că nu au mai fost finanţări, iar zilele trecute se pare că s-au reluat finanţările pe programe de sănătate şi urmează să se achiziţioneze chituri şi să se reia testările, cel mai probabil la începutul lunii iunie. Oricum, un medic nu aşteaptă rezultatele de laborator în cazul unei suspiciuni, ci începe tratamentul. Însă în acest moment, avem în așteptare 22 de seruri care aşteaptă diagnosticare Western Blot la Cluj", a declarat dr. Margareta Marga, din cadrul DSP Sibiu.
Începând cu anul 2010, judeţul Sibiu se află pe primul loc la nivel naţional, atât prin numărul de cazuri cu boală Lyme raportate, dar şi prin incidenţă – numărul de cazuri la 100.000 locuitori, care a fost de 18 ori mai mare decât media pe ţară în 2011 şi de 12 ori mai mare în 2012. În 2012 din totalul de 444 de suspiciuni, au fost confirmate 150 de cazuri.
Din 15 martie 2013 şi până în prezent au fost raportate de spitalele sibene 44 de cazuri cu muşcături de căpuşă, dintre care două sunt sub supraveghere cu suspiciune de boală Lyme.
Tag-uri: Sănătate Publică Sibiu , Sănătate Publică Cluj , Centrul Regional , Margareta Marga , Western Blot , Sănătate Publică
Vizualizari: 214
Ultimele comentarii
Acum 11 ore
Ombl
Acum 11 ore
Ion
Acum 11 ore
Ghita
Acum 12 ore
Dorin
Acum 12 ore
David