Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Sava: licitatiile vor arata care trasee sunt interesante pentru companiile aeriene

Directorul Aeroportul internațional Sibiu spune că licitațiile pentru noile rute de transport aerian, pentru care companiile să beneficieze de ajutoare de stat, vor fi lansate luna viitoare. Consiliul Județean Sibiu a aprobat în ședința de joi acordarea de ajutoare în valoare de 2,8 milioane de euro, către companiile aeriene care deschid noi trasee sau frecvențe de la Sibiu și le vor și menține în următorii cinci ani.
”Nu cifra de afaceri a companiilor este importantă. Avem pregătite documentațiile, după Paște vom lansa licitațiile. Aceste licitații vor arăta care rute sunt interesante pentru companiile de zbor”, a declarat Augustin Sava, directorul Aeroportului sibian. Reprezentanții instituției au arătat că, deocamdată, nu pot fi făcute publice criteriile ce vor fi luate în calcul în cadrul procedurii de achiziție publică prin care să fie selectate companiile care să deschidă noi zboruri de la Sibiu.
Aceste criterii vor fi cunoscute de toată lumea în momentul lansării licitațiilor, arată reprezentanții Aeroportului.

Citește și CJ aprobă ajutoarele de stat pentru deschiderea de noi rute pe Aeroportul sibian

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Cetatean

Acum 10 ani

Dar pana acum de ce nu s-au facut licitatii? sau chiar nimeni nu e interesat de aeroportul de la Sibiu? Noi la sibiu ne mandrim ca am fost capitala europeana dar de atunci cam batem apa in piua degeaba, Muresul si Clujul ne-au luat fata de mult.
Raspunde

detractor

Acum 10 ani

ce intrebare prima data stricam si dupa acea incercam s-a reparam spunea unu de traieste din bani publici are si salar si pensie ca aeroportu din SIBIU nu este cel mai performant din TRANSILVANIA CI DIN SUDU TRANSILVANIEI ca si cum ar mai fi aeroporturi pe la fagarasi codlea iasov si alte comune pitoresti
Raspunde

brrrrrrrrrrrr

Acum 10 ani

cinel tzine in functie pe incompetentul asta retardat de sava?e omul lui johhanis?
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

un aburici dat cu parfum...asta vreti voi sa faca aeroportul profitabil
Raspunde

alex

Acum 10 ani

taxele uriase impuse de aeroportul din Sibiu companiilor aeriene le obliga pe acestea sa aleaga aeroporturile din Tg Mures si Cluj in detrimentul sibienilor si nu numai.De ce impuneti astfel de taxe?
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

eu unul l-as trimite pe acest sava sa faca curatenie prin parcuri .mai mult de atat nu cred ca poate...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus