Joi,
29.09.2022
Parțial Noros
Acum
10°C

Coreea de Nord: A inceput evacuarea muncitorilor sud-coreeni de la complexul industrial intercoreean Kaesong

Un prim grup de 11 muncitori sud-coreeni a părăsit sâmbătă complexul industrial intercoreean Kaesong, amplasat pe teritoriul nord-coreean, iar un al doilea convoi, format din 116 muncitori, ar urma să evacueze zona în a doua parte a zilei şi să se întoarcă de asemenea în Coreea de Sud, a anunţat guvernul de la Seul, informează AFP, citat de Agerpres.

Cele 48 de persoane rămase - în principal funcţionari care gestionează complexul, specialişti în domeniul telecomunicaţiilor şi electricieni - vor fi evacuate luni, potrivit Ministerului Unificării de la Seul.

Această retragere provoacă mari dubii în ceea ce priveşte viitorul complexului industrial, simbolul eforturilor de reconciliere intercoreeană.

Companiile sud-coreene instalate în acest complex s-au declarat consternate de această evacuare, decisă în ajun de Seul, după ce Coreea de Nord a respins ultimatumul sud-coreean pentru relansarea dialogului.

După îngheţarea relaţiilor bilaterale, în 2010, complexul industrial Kaesong a continuat să rămână deschis, cu excepţii rare şi de scurtă durată. Însă, din 3 aprilie Coreea de Nord le-a interzis sud-coreenilor accesul în complex, chiar dacă acesta constituie o importantă sursă de venituri pentru regimul lui Kim Jong-Un, izolat pe plan internaţional. Foto: Agerpres

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 283

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus