Vineri,
03.02.2023
Innorat
Acum
1°C

"Avem si noi la Craiova sala, dar parca asta e si mai urata"

Un triunghiular de box i-a adus împreună, sâmbăta aceasta, la Sibiu, pe sportivii CSM-ului din localitate, cât și pe pugiliștii de la CFR Craiova și CSM Pitești. Întâlnirea a avut loc în sala Clubului Sportiv Municipal Sibiu, situată sub peluza stadionului „Municipal”  din parcul Sub Arini.

În jurul orei 11.00, agitație mare în sală. „Mănușile, unde-mi sunt mănușile?”, întreba un bondoc de prin Craiova. „În mașină, vezi că acolo ai și proteza”, îl ghida un coleg, completat de un alt prichindel - „hai, mă, repede, că începe meciul fără tine!”.

De partea cealaltă, gazdele pregăteau ultimele detalii. Sportivii își luau în primire puținele oglinzi din sală și începeau antrenamentul virtual. Alții exersau la saci. „Cu cine mă lupt, domn profesor?”, l-a întrebat un sibian pe antrenorul Niță, oprindu-l din alergătura caracteristică clubului-gazdă. „Lasă că vezi ce ți-am pregătit!”, răspundea acesta, mulțumit că-l poate testa pe învățăcel înaintea ultimelor etape oficiale din 2013.

 

Sibienii, victorioși

Puțin peste 20 de oameni, deopotrivă antrenori și sportivi. Nu au contat rezultatele, deși pumnii au zburat, în toate direcțiile, sub formă de croșee și directe. Cu toții știau că sparring-ul este, prin definiție, cu caracter amical, chiar dacă încrâncenare a fost și pe margine, și în ring. „Dă-i (…) Acum, lovește acum! (…) Directă cu serie de scurte!...”, cam asta se auzea la doi metri de ring. După fiecare sunet al gong-ului, respirația ușor greoaie a actorilor principali, suprapusă peste indicațiile scurte și precise ale antrenorilor, monopoliza privirile.

Au fost meciuri frumoase, chiar dacă înaintea multor lupte puteai aprecia câștigătorul. De la sibieni, nu au avut probleme frații Claudiu (50 kg.) și Lilian Covaciu (54 kg.), campionul Vasile Suciu (54 kg.), care efectiv  s-a „distrat” cu adversarul său. Gilu Faur și-a adus aminte de tinerețe, în timp ce Paula Vesa și-a încleștat mănușile cu Dora Mustăţea, de la Craiova, în singurul meci feminin.  Poate și cel mai urmărit.

 

1.       Claudiu Covaciu(foto - șort albastru) – campion național de cadeți în 2012

2.       Lilian Covaciu – campion național de cadeți, locul II la C.N. Juniori, component al lotului național de Juniori.

3.       Vasile Suciu – Campion Național de Juniori, locul I la Cupa României, component al lotului național de Tineret, cu care va participa, în iunie 2013, la C.E. din Olanda!!!

4.       Paula Vesa – multiplă campioană și vice-campioană a României, locul opt la Mondiale (2002), locul șase la Europene(2003), campioană a României în 2008.

 

Alături de cei enumerați mai sus, în ring, de la Sibiu, au mai urcat Covaciu Coco (30 kg.), Moldovan Tiberiu(33 kg.), Sandor Florin (35 kg.), Mogodici Ionuț (50 kg.), , Suciu Vasile (54 kg.), Covaciu Lilian (54 kg.) și Faur Virgil (n.r. - Gilu – 68 kg.).

 

Sala de la Sibiu, cea mai urâtă!

Întrebați cum au perceput sala de box de la Sibiu, antrenorii celor două echipe vizitatoare au căzut de acord: arată „groaznic”.

„Sub orice limită”, după cum sublinia Ioniță Mărășescu, de la CSM Pitești. „Arată groaznic, sub orice limită. Sală ca aici nu am mai văzut nicăieri și am fost peste tot. E sub standardele existente! Pregătirea aceasta este necesară pentru noi, pentru că avem Cupa României la Cadeți. Meciurile de verificare sunt mereu bune!”.

 

„Sub orice critică!”

Profesorul Ion Dragomir, de la CFR Craiova,o altă echipă în suferință, este convins că Sibiul ar câștiga detașat într-o competiție de genul „care sală de box e mai urâtă?” - „Am venit la invitația domnului antrenor Niță pentru a face un sparring, despre care credem că este util tuturor celor trei cluburi. S-au făcut meciuri frumoase, a fost și unul de fete – ele sunt multiple campioane naționale, medaliate cu aur la Cupa României de-a lungul anilor. A fost de bun augur această deplasare. Sperăm ca pe viitor să ne întoarcă vizita cei de la CSM Sibiu. Sala e sub orice critică, nu sunt condiții, și CSM-ul a dat an de an medaliați la competițiile naționale și internaționale. Nu se poate face activitatea aici. Și noi la Craiova avem sală, dar parcă asta e și mai urâtă. Condiții insalubre, în primul rând cu igrasia și cimentul gol, grupul sanitar nu funcționează... păcat de acești antrenori, că depun o muncă asiduă și în folosul Sibiului, nu în cel personal”, a declarat acesta.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

x

Acum 9 ani

eu cred ca e greu si tot respectul dar cred ca de o mana de lavabil s-ar gasi sponsorizare chiar daca Sibienii sunt cei mai zgarciti oameni de pe fata pamantuli poate turnul sfatului ar putea ajuta
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus