Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Nu. Nu e politic. Acum i-a venit (iar) randul lui Johannis

Aproape zilnic primesc email-uri de la Partidul Noua Republică. Le-am dat ”un reply” cu rugămintea să mă lase în pace. Nici vorbă, insistă să îmi inunde căsuța poștală cu tot felul de luări de poziții de exemplu, iar opțiunea ”spam” nu le redirecționează nicicum mesajele în directorul cu chestiuni ”neinteresante”.

Până la urmă, mesajele lor tot în ”spam” vor ajunge, pentru că nu interesează. Deocamdată. Probabil că astfel li s-a părut și celor de la ANI situația lui Klaus Johannis, primar al municipiului Sibiu și membru al Adunării Generale a Acționarilor SC Apă Canal și SC  Piețe Sibiu SA. Căci, potrivit comunicatului de presă emis de Agenția Națională de Integritate, prima evaluare a primarului Sibiului referitor la calitatea sa de membru AGA a celor două societăți a fost făcută în 16 decembrie 2010. De atunci, liniște. A fost nevoie de încă mai bine de doi ani ca cei de la ANI să cerceteze mai îndeaproape lucrurile. Potrivit aceluiași comunicat emis de ANI săptămâna trecută, Klaus Johannis a revenit în atenția Agenției taman în 7 martie 2013. Apoi în 22 martie 2013, 25 martie 2013 și 26 martie 2013. Adică, după doi ani, două luni, două săptămâni și cinci zile în care ANI nu a efectuat niciun demers oficial referitor la Johannis, în decurs de nici trei săptămâni sunt trimise către instituția primarului Sibiului patru adrese referitoare la ”lucrarea” ce are în vedere apartenența lui Johannis la adunările acționarilor ale celor două societăți publice.

Câteva săptămâni mai târziu apare și comunicatul de presă, în care ANI decretă că, alături de nume precum Stolojan sau Vanghelie, Johannis se află în stare de incompatibilitate.

Și ar mai fi un lucru. Din AGA SC Apă Canal SA Sibiu fac parte toți primarii din județul Sibiu. Și toți, absolut toți, au devenit subiecte ale ANI în lucrările lor. Dar, deocamdată, doar numele lui Klaus Johannis a apărut public ca fiind în stare de incompatibilitate.

Evident, și acest lucru este o pură întâmplare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

calin

Acum 10 ani

din AGA Apa Canal nu fac parte toti primarii din judetul Sibiu ci doar o parte... aproximativ o treime.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

De fapt nu inteleg ce vrei, sa-l scoti basma curata pe motiv ca mai sunt si altii in culpa??? Ai o atitudine complet paguboasa, mai ales pentru credibilitatea ziarului. Daca a gresit, va trebui sa plateasca, asta e.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus