Vineri,
19.04.2024
Ceata
Acum
2°C

ULBS a castigat finala Campionatului national de roboti

Două dintre echipele Universității “Lucian Blaga” s-au clasat pe primele locuri în etapa națională a concursului RobotX și vor reprezenta România la competiția europeană Eurobot.

La finalul competiției clasamentul a fost următorul: locul I echipa Technocrats, locul II echipa RCH, iar locul III echipa Like a box din Cluj-Napoca. Primele trei clasate echipe vor reprezenta România în finala europeană Eurobot.

Facultatea de Inginerie din cadrul Universității “ Lucian Blaga” din Sibiu a fost luni, 29 aprilie, gazda celei de-a zecea ediții a Concursului Național de Roboți RobotX.

Anul acesta au fost înscrise în concurs opt echipe: patru de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu; o echipă de liceeni de la Colegiul Tehnic Energetic din Sibiu, precum și câte o echipă din București, Brașov și Cluj-Napoca. Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu a fost pentru a treia oară gazdă a acestui concurs.

Tema acestei ediții a Concursului RobotX a fost una festivă, în concordanță cu aniversarea a 10 ani de competiție. Anul acesta roboţii au trebuit să facă faţă solicitărilor unei "adevărate petreceri", să desfacă "cutiile cu cadouri", "să stingă lumânări", să pună "cireşe pe tort", să formeze o piramidă cu "paharele de suc", să umfle baloane.  

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus