Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Politistii ies in strada, inainte si dupa Pasti. Alcool, depasiri, viteza...

Mai multe echipaje de Poliție Rutieră desfășoară, în perioada 1-6 mai, activități „de prevenție și impunere a legii”, în zonele urbane, pe drumurile naționale, cât și în apropierea lăcașelor de cult.

Activitățile rutierilor din mini-vacanța prilejuită de Ziua Muncii, dar și de Învierea Domnului se vor desfășura sub sloganul „România alege viața”. Oamenii legii vor viza, cu precădere, excesul de viteză, depășirea neregulamentară, conducerea autoturismului sub influența alcoolului, cât și „indisciplina” din rândul pietonilor. „În această perioadă vom desfășura acțiuni de impunere a legii pe principalele cauze generatoare de accidente. Avem două componente: cea de drumuri naționale, unde noi vom acționa pe linie de combatere a excesului de viteză și combatere a manevrelor de depășire neregulamentară. Pentru toată această perioadă vom urmări, cu prioritate, sancționarea conducătorilor auto care conduc un autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau cu alcoolemie peste limita legală. În mediul urban, la nivelul celor două municipii – Sibiu și Mediaș - vom desfășura activități pe linie de prioritate pietoni, indisciplină pietonală, combaterea abaterilor săvârșite de ceilalți participanți la trafic – conducătorii de biciclete, mopede și motociclete. Odată cu încălzirea vremii, avem tot mai multe evenimente în care sunt implicate aceste categorii de participanți la trafic”, a declarat Alin Pahonțu, șeful Serviciului de Poliție Rutieră al IPJ Sibiu.

 

La biserici și de stropit

Efective de Poliție Rutieră vor acționa, în această perioadă, în zonele de agrement. „Avem în vedere zona Rășinari-Păltiniș, zona Avrig, zona Mărginimea Sibiului”, a mai spus Pahonțu, în cadrul unei conferințe de presă din 30 aprilie.

 

Program activități:

4-5 mai:  Activități de fluidizare, în special, în mediul urban. Lucrători de Poliție Rutieră, cât și lucrători de Ordine Publică vor fi prezenți în zonele lăcașelor de cult. Cu prioritate, însă, la Mitropolie, la Muzeul Astra și Valea Aurie.

6 mai – o acțiune de tip „cascadă”, în colaborare cu județul Vîlcea, pe Drumul Național 7(DN7). Scopul demersului este combaterea depășirilor neregulamentare și excesul de viteză.

6 mai  -  Sărbătoarea stropitului. Polițiștii vor acționa pe linie de alcool, în a doua parte a zilei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

NOROC CU ACTIUNILE...

Acum 10 ani

CE BINE!!!! Mai bine ar fi daca ar observa si sanctiona \"BIZONII\" din trafic.
Raspunde

calu

Acum 10 ani

aline au plecat baietii buni din politie, nu mai ai cu cine lucra, iar ceea ce vrei tu, nu se poate face ca e prostie mare, mare...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus