Duminică,
24.01.2021
Cer Senin
Acum
8°C

MaiFest: sasii se reunesc in Padurea Dumbrava pentru a 23-a oara

În această sâmbătă este programată o nouă ediție a serbării câmpenești cu specific săsesc, generic denumită MaiFest. ”MaiFest-ul care se desfăşoară pe data de 11 mai cuprinde muzică de fanfară, competiții sportive, dansuri şi cântece populare germane/săseşti, dar şi cântece de primăvară.
Prin diversitatea ei culturală serbarea se adresează în primul rând elevilor, dar şi publicului larg”, anunță reprezentanții Forumului Democrat al Germanilor din România, organizatorii evenimentului.
Acesta va începe de la ora 09:30 cu o paradă a porturilor populare săsești, în zona centrală a Sibiului. De la ora 11:00, întregul eveniment se mută în Pădurea Dumbrava. ”Parada porturilor populare, muzica de fanfară şi dansurile populare săseşti recomandă MaiFest-ul ca pe una dintre cele mai complexe manifestări culturale ale elevilor din şcolile şi liceele cu predare în limba germană din Sibiu, aducând pe scena din Pădurea Dumbrava, cântece şi dansuri pentru copii. La acest eveniment participă şi Grădinița germană de copii „Max și Moritz” din București”, mai arată organizatorii.

Vizualizari: 260

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus