Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Marti: pornesc alarmele, elevii ies de la ore, la stadion va fi tabara de sinistrati

Toate sirenele de alarmare din municipiul Sibiu vor fi puse în funcțiune în dimineața zilei de marți, 14 mai. Odată pornite, de la ora 9:30, formațiunile de intervenție din oraș vor trebui să acționeze conform protocoalelor, iar elevii aflați la orele de curs vor fi evacuați din clădiri.
De la ora 10:00, pompierii vor interveni pentru un exercițiu de incendiu la Casa de cultură a sindicatelor. ”Personalul existent în această clădire va fi evacuat şi vor fi căutate şi salvate persoanele prinse sub dărâmături cu ajutorul câinilor antrenaţi special în acest scop. De asemenea, echipa de intervenţie a Serviciului Judeţean de Salvamont va salva persoanele blocate la etajele superioare”, se arată într-un comunicat al autorităților locale, comunicat ce anunță exercițiul de alarmare publică de săptămâna viitoare.
Tot în cadrul acestui exercițiu, pe stadionul de antrenament de lângă stadionul municipal va fi organizată o tabără pentru sinistrați. Sibienii vor putea vedea aici și o expoziție cu materiale și tehnică de intervenție în astfel de situații.
 

  • Exerciţiul urmăreşte îmbunătăţirea cooperării între instituţiile abilitate: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia Locală, Poliţia Municipiului Sibiu, Serviciul Judeţean de Salvamont, Centrul Chinologic Sibiu, Crucea Roşie, SC Electrica SA, E-ON GAZ şi SC Apă Canal SA. De asemenea, cu această ocazie, va fi verificată funcţionarea sirenelor de alarmare publică”, comunicat Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus