Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Remember Piazzetta? Atunci fiti atenti la Max!

La Piazzetta di Gianfranco este cel mai nou nume din Piața Mică. Pentru ”les connaisseurs” nu e greu de făcut legătura cu fosta Piazzetta, restaurantul-cafenea de la numărul 15, închis după ce spațiul de la parter a fost vândut. Și nici cu Max, restaurantul în care proprietarul Piazzettei a investit mai apoi.
Până una alta, cu bucătăria într-un alt colț de clădire, La Piazzetta di Gianfranco e locul unde poți mânca doar când e sezon turistic, pentru că restaurantul are doar terasa de afară. Iar de mănânci la Max, de te îndestulezi creștinește La Piazzetta di Gianfranco, lucrurile sunt cam aceleași. Pentru că mare parte din meniul de la Max (dar nu cred că tot, pentru că la Max e destul de amplu) e cam același. Inclusiv la prețuri. Adică peste medie către scump.
Terasa este cu gust amenajată: sub două umbrele mari cu schelet de lemn, pe un podium din lemn care ”curge” după înclinația pavajului pieței, cu mese de câte patru persoane înconjurate de scaune pastelat colorate. Puțin cam incomode, dar asta ține probabil de fiecare în parte.
Am oprit pe terasă când erau doar patru mese ocupate. Deci nu era aglomerat. Din meniul cu specific italian și împărțit precum la Max pe secțiuni (La Pasta, Secondi, Il Pesce etc.) am ales Pollo al Coccio, adică piept de pui la cuptor, în sos de ciuperci, cartofi și mozzarella. Pentru că nu am fost singur, am mai comandat și o salată de spanac, cu avocado și brânză de oaie. Buuuuun. A durat jumătate de oră să vină mâncarea. Noroc cu berea la care ne-am întins, căci era cald afară, și cu frumusețile patriei, căci... era cald afară.
Prima surpriză a venit din farfuria cu salată sub forma unor mici cubulețe de avocado tari ca piatra. Sau, mai aproape de realitate, tari ca sâmburii de nucă ce încununau verdeața din farfurie. Imposibil de mâncat cu alte cuvinte. A doua surpriză a venit odată cu ospătărița căreia i s-a reproșat (lipsa) calitatea bucăților de avocado: fata s-a apropiat, când a auzit replica s-a dat un pas în spate, a ridicat din umeri și... plecată a fost. Nu tu un ”să văd ce pot face”, nu tu un ”ne scuzați, da avocado e un produs cam pretențios”, nu tu nimic altceva. Și nici că a mai trecut pe la masa noastră.
Puiul în schimb, la opusul prețului. Adică foarte bun. Porție generoasă, sos de ciuperci și cartofi delicios, acoperit cu mozzarella topită, ce m-a împins să îmi frig limba în mâncarea fierbinte.
Nota a fost pe măsura meniului inspirat de la Max (de altfel pe notă tot Max restaurant scrie, mult deasupra textului ”bacșișul nu este inclus în preț”): 32 de lei pentru pui, 24 de lei pentru salata nereușită, și câte șapte, respectiv opt lei pentru câte o bere. Adică, printre cele mai scumpe terase din centru.

Avocado di noce di cocco

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

sibian,

Acum 10 ani

mda...ce sa ziceti si voi...avand in vedere ca proprietarul vostru are Tango grill. Acolo ati fost sa vedeti ce preturi astronomice sunt?
Raspunde

razvy 81

Acum 10 ani

Tango Grill la fel ca si Max-ul sunt printre cele mai bune locatii din Sibiu. In schimb Piazzetta, daca am elimina terasa, era de toata jena.
Raspunde

sibianca

Acum 10 ani

sincer am mancat si eu acolo si dezamagire totala cam obosite toate mancarurile pe care le-am comandat la masa...nu-i mai faceti reclama degeaba oricum a 2-a oara cu siguranta nu mai merg
Raspunde

Max

Acum 10 ani

Mai lasatima cu vrajeala asta de pupincuristi ce santeti faceți reclama la doua rahaturi care se cred restaurante cu mâncare de *** voi ziaristii plii!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus