Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-3°C

Atac la New Orleans. 19 raniti

Nouăsprezece persoane, dintre care doi copii, au fost rănite în timpul unui schimb de focuri care a avut loc duminică în timpul unei defilări de Ziua Mamelor în New Orleans (Louisiana, în sudul Statelor Unite), a anunţat poliţia. Şaptesprezece adulţi, precum şi un băiat şi o fată în vârstă de zece ani, au fost răniţi în acest schimb de focuri încă inexplicabil, a precizat poliţia într-un comunicat citat de Mediafax.

Numeroase persoane au fost rănite de gloanţele care au ricoşat, potrivit comunicatului. "Pentru moment nu există morţi, iar vieţile răniţilor nu sunt în pericol", adaugă texul.

Cei doi copii au răni uşoare. Un bărbat şi o femeie au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale duminică seara.

Potrivit achetatorilor FBI, acest schimb de focuri nu este un act de terorism.

"Potrivit informaţiilor noastre, nu avem niciun motiv să credem că este vorba despre un act de terorism, ci pur şi simplu despre violenţă urbană", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a FBI în New Orleans, Mary Beth Romig.

Acest schimb de focuri ale loc la mai puţin de o lună de la atentatul produs la maratonul din Boston, unde o dublă explozie a provocat moartea a trei persoane şi rănirea altor 250 la 15 aprilie.

În decembrie, un bărbat înarmat a deschis focul într-o şcoală primară din Newtown, Connecticut, provocând moartea a 20 de copii şi şase adulţi.

Comisarul Ronal Serpas, de la poliţia din New Orleans, a declarat presei că s-au auzit focurile de armă, "provenind probabil de la două tipuri de armă diferite", după care ofiţerii de poliţie "au văzut trei persoane care fugeau".

"În acest stadiu, nimic nu arată că cineva ar fi în pericol de moarte", în urma acestui schimb de focuri care a durat doar câteva secunde, a adăugat comisarul.

Poliţia a lansat un apel la martori oculari şi a propus o recompensă de 2.500 de dolari pentru orice informaţie care ar duce la arestări în urma incidentului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus