Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Dan Perjovschi expune Muzeul de Arta Contemporana din Cracovia

Dan Perjovschi expune în fosta fabrică a industriaşului german Oskar Schindler, cel care a salvat sute de evrei în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

"Expun în fosta fabrică a lui Schindler. Halele au devenit MUKAK, adică Muzeul de Artă Contemporană  din Cracovia, iar clădirea de birouri este acum Muzeul Ocupaţiei", scrie Dan Perjovschi, într-o pastilă publicată de revista 22.

În urmă cu opt ani, fosta fabrică a lui Oskar Schindler a fost transformată în muzeu.

Industriaş german, membru al Partidului Nazist, Oskar Schindler a salvat viata a aproape 1.200 de evrei polonezi angajându-i la fabricile sale.

Născut la Sibiu, în 1961, Dan Perjovschi este unul din cei mai cunoscuţi şi apreciaţi artişti contemporani din România, cu expoziţii în lumea întreagă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus