Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Picnic in Huet. La Huet.Urban

Culoare și bună dispoziție. Timp de două zile, între 1 și 2 iunie, Piața Huet prinde, din nou, viață. Anul trecut, piața a îmbrăcat haina barocului. Măști împănate, toalete de epocă și un cvartet baroc au schimbat, pentru o scurtă perioadă, atmosfera celei mai vechi piețe din Sibiu. Sobrietatea barocului lasă locul anul acesta culorii, atmosferei relaxate, bunei dispoziții și petrecerii.

Piața Huet se transformă pentru și prin intermediul Festivalului Huet.Urban. Ediția din acest an a festivalului are două teme principale: „Smart” și „Green”. Smart, pentru că festivalul deschide noi posibilități de comunicare în managementul urban.

Specialiști în urbanistică și în ecologie vor prezenta care sunt soluțiile viitorului pentru ca orașul să devină unul din ce în ce mai adaptat cerințelor din acest domeniu. Conferințele și atelierele se vor concentra pe eficiența energetică, pe abordarea ecologică a conceptelor urbane în Sibiu dar, în același timp, și pe promovarea turistică a acestui minunat oraș.

„Tema Smart este una infinit mai complexă decât cea din anul precedent. Ne oferă nenumărate oportunități de a crea, de a căuta soluții, de a reuni specialiști în domenii ce până acum rar au ieșit în prim-plan. La Huet.Urban se vor prezenta, soluții viabile pentru viitor”, spune Michael Engel, directorul Fundației Heritas, organizatorul festivalului.

Dacă partea „smart” pare mai pretențioasă, ea va fi deplin compensată de partea „green”. Piața Huet va deveni de nerecunoscut. În locuri pe care sibienii le știu acoperite de ciment sau piatră cubică va răsări iarba, unde de această dată se va putea sta pe gazon, la un picnic.

„Ideea unui picnic într-o piață ce folosește mai mult drept parcare decât spațiu urban ne-a încântat de la bun început. Vom avea pregătite coșuri de picnic, suprafețe generoase de iarbă naturală, vrem ca sibienii și turiștii ce vor vizita festivalul să fie uimiți de schimbarea la față a Pieței Huet”, mai spune Michael Engel.

Festivalul Huet.Urban este organizat de Fundația Heritas și este co-finanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

germanicus

Acum 9 ani

CE are aceasta poza comun cu titlul articolului ??? NIMIC....!!! Picnic...da, dar nu in piata Huet...in felul acesta cu tramvai pe linga.... In rest...numai de bine !
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

oare cate zeci de mii de euroi costa nebunia asta?nu era mai bine sa se asfalteze o strada, decat sa se puna iarba pe asfalt?SASALAUL a inebunit cu totul...Putea sa faca picnic, in curte la el si sa invite toti sasii si asa nu sun prea multi, si curtea i goala....pe banii contribuabililor, este usor sa faci orce traznaie...
Raspunde

samba

Acum 9 ani

Iohannis incepe sa semene tot mai mult cu Mazare de la Constanta! Sa fie de vina inscrierea in PNL (USL)?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus