Sâmbătă,
24.09.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Politicienii, altfel: auditoriu la simpozioane | Foto

Timp de două ore, simpozionul despre Aron Cotruș, poetul născut la Hașag (comuna Loamneș) a avut un auditoriu compus în special din politicieni sibieni – parlamentari și consilieri județeni. Simpozionul organizat în cadrul Zilelor culturale ale județului i-a avut drept vorbitori pe Radu Vancu, unul dintre cei mai buni tineri poeți români, pe Dragoș Varga, directorul Centrului intercultural Transilvania, Dumitru Acu, președintele Asociațiunii Astra, dar și pe vicepreședintele acesteia, Dumitru Borțan, care și-a prezentat volumul despre poetul Aron Cotruș, care a murit în exil, în 1961.
Au ascultat despre împlinirile poetului în 1891, dar și despre neșansele acestuia, parlamentarii liberali Mircea Cazan și Nicolae Neagu, alături de vicepreședintele CJ Sibiu, Marcel Luca, alături de consilierii județeni Daniela Câmpean, Viorel Roșu și Constantin Șovăială (PDL), pp-dd-istul Constantin Borcan, însoțiți de primarul comunei Loamneș, Maria Greavu. La simpozion au asistat și reprezentanți ai Bisericii ortodoxe, respectiv preoții din comuna Loamneș și cadre didactice din localitate, alături de locuitori ai comunei Loamneș.
Simpozionul a fost organizat în cadrul primei ediții a Zilelor culturale ale județului Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus