Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Brutarii sibieni amendati cu peste 21.000 lei pentru munca la negru

Inspectorii ITM Sibiu, însoţiţi de lucrători din cadrul Jandarmeriei Sibiu, au efectuat verificări privind securitatea şi sănătatea în muncă la 45 de unităţilor din judeţ, care au ca obiect de activitate fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase.

Pentru neconformităţile constatate s-au dispus măsuri de remediere şi au fost aplicate 70 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 10 amenzi în valoare de 21.300 lei şi 60 de avertismente. „Un singur operator economic a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 10.000 de lei, pentru primirea la muncă a unei persoane fără încheierea unui contract individual de muncă”, au spus reprezentanţii ITM SIbiu.

Cele mai frecvente deficienţe sancţionate de către inspectorii de muncă, au avut în vedere neîntocmirea contractului individual de muncă la angajare, nepăstrarea la sediul angajatorului a registrului de evidenţă a salariaţilor, netransmiterea în termen a modificărilor în registrul general de evidenţă al salariaţilor în format electronic (REVISAL), neinformarea Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu despre faptul că se prestează muncă de noapte.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus