Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Trupa Blue Train a castigat trofeul Concursului Sibiu Jazz Festival

După două zile de concerte, Concursului Sibiu Jazz Festival şi-a anunţat câştigătorii, marţi seara, iar trupa Blue Train a plecat acasă cu trofeul festivalului. Trio-ul este format din Liviu Negru - chitară, Alexandru Olteanu - pian, Michael Acker – contrabas şi a reprezentat centrul universitar Bucureşti.

Premiul Formula AS în valoare de 500 euro a fost adjudecat de Gaio din Cluj-Napoca, iar cel mai bun band s-a dovedit a fi Youvenis Group din Întorsura Buzăului, format din Vlad Tohănean - tobe, Damian Rusu – chitară, Cristian Dragomir - chitară bas, Fabian Roman – claviaturi.

Cel mai original solist instrumentist a fost declarat saxofonistul Alexandru Munteanu din band-ul Earth Wind and Drums, iar premiul pentru Cel mai bun solist vocal a fost atribuit Anei Cristina Leonte din trio-ul cu acelaşi nume.

George Enescu College Jazz 2013 din Bucureşti a primit din partea juriului Premiul ESPERANZA.

„Cineva spunea că jazz-ul înseamnă improvizaţie, iar improvizaţia emană libertate. Aşa s-au simţit tinerii concurenţi în acest an pe scena de jazz de la Sibiu, discursul muzical şi improvizaţiile acestora concretizându-se în concerte de calitate. Îi felicităm în primul rând pe premianţii concursului şi pe cei foarte tineri care ne-au dovedit că în jazz nu există vârstă”, a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus