Joi,
27.01.2022
Innorat
Acum
1°C

Tenisul revine in toamna la Sibiu

 

Tenisul mare revine în Sibiu, în toamna acestui an. Odată cu cea de-a doua ediție a turneului de tenis profesionist de la Sibiu, care se va consuma în finalul lunii septembrie, o serie de schimbări vor bucura împătimiții sportului alb. După ce anul trecut sibienii au vibrat la o premieră din lumea tenisului, respectiv prima competiție de anvergură organizată în orașul de pe malul Cibinului, în 2013 lucrurile devin și mai frumoase.  BRD Sibiu Challenger s-a transformat în Sibiu Open, însă nu doar în denumire constau schimbările. Începând de anul acesta, competiția va purta denumirea pe care organizatorii și-au dorit-o inițial - Sibiu Open.

În plus, dacă anul trecut s-a bucurat de patronajul fostului tenisman Ion Țiriac, în acest an Sibiu Open va fi „de sine stătător”. „Va fi Sibiu Open, și basta! La susținere, se pare că am pierdut-o pe cea directă a domnului Țiriac. Directă, în sensul de patronaj spiritual, dar încercăm să menținem o relație bună cu dumnealui și să înțeleagă că e greu să devenim o competiție pentru BRD Năstase-Țiriac Trophy”, menționează Marius Vecerdea, principalul organizator al Sibiu Open.

75.000 de dolari și 100 de puncte ATP

Turneul de la Sibiu a crescut într-un an cât altele în zece, sau cel puțin așa s-ar părea la o primă impresie. Clubul Pamira din Sibiu va rămâne gazdă a competiție, însă de aici lucrurile se schimbă. Și se schimbă în bine! 

Practic, valoarea totală a premiilor bănești s-a dublat, de la 35.000 de dolari, în prima ediție, la cei 75.000 de dolari  ai Sibiu Open. Câștigătorul va pune mâna și pe 100 de puncte ATP, lucru deloc de neglijat. „Am urcat două trepte, peste turneele Challenger de 35.000 și cel de 50.000 , iar pentru la anul mă gândesc la 100.000. Este o valoare destul de ridicată, pentru a putea atrage jucători din TOP 50 mondial. Ar fi un eveniment extraordinar să putem aduce doi jucători din TOP 50 mondial. Suma atrage automat și competitori cu o valoare mai mare”, subliniază Marius Vecerdea, de la Clubul Pamira.

Hănescu și Ungur, aproape de Sibiu

Cu siguranță, lupta cea mare se va da pentru a aduce la Sibiu cât mai mulți jucători din primii 100 de la nivel mondial. Țintele predilecte ale organizatorilor vor fi, desigur,  confirmările jucătorilor români, la fel ca și anul trecut. Există și un atu important, dat fiind că în perioada în care se va desfășura Sibiu Open - 21-29 septembrie 2013 - nu există, ca anul trecut, turnee importante în țară sau străinătate. Reamintim că în 2012, sibienii s-au bucurat de prezența unor tenismeni ca Victor Hănescu, Adrian Ungur sau Marius Copil. „Discuții am, în principiu,  cu jucătorii români - Hănescu, Ungur, Copil. Hănescu și Ungur sunt confirmați într-un procent destul de mare, iar Hănescu se apropie de 50 mondial. Încercăm să vedem dacă putem obține promisiuni de la alți doi jucători din acest top”, adaugă Vecerdea.

Cu toate acestea, confirmările semnate se vor face cu 3-4 săptămâni înaintea începerii competiției. Pe Tabloul Principal se vor afla 32 de tenismeni, alți 8 vor veni din calificări, în timp ce la dublu vor fi 16 echipe.

Merg tot pe mâna lui Johannis

Dacă președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, și-a anunțat deja prezența la Sibiu Open, lucrurile nu par deloc diferite în ceea ce îl privește pe edilul Sibiului, Klaus Johannis. Anul trecut, Johannis s-a aflat în centrul mecanismelor de promovare a turneului, printr-un videoclip în care, deși la costum, acesta folosea o rachetă pentru a servi mingea de tenis. Și anul acesta, potrivit organizatorilor, imaginea primarului va fi folosită, sub forma unei invitații deschise la tenis.  „O să continuăm parteneriatul cu domnul Johannis, absolut! Atât pe partea de susținere morală, cât și mai direct, adică o să păstrăm ideea de anul trecut când dumnealui a fost deschis să își folosească, în premieră, propria imagine pentru un brand/eveniment. Am observat că există, încă, multă lume care nu știe de videoclip. Cred că mai există loc de încă un an în care să mergem pe aceleași imagini, cu unele modificări”, subliniază Marius Vecerdea, care dă ca o certitudine faptul că edilul și-a exersat loviturile în perioada dintre cele două evenimente.  „Cred că e o condiție de bază, ca să simtă în continuare o apropiere de sport, în general, și față de tenis în special”.

Accesul la meciuri va fi liber. Excepție fac semifinalele și finala, pentru care se va percepe o taxă „de bun simț”, a cărei valoare se va situa în jurul a 20 de lei.

 

Comentarii

8 comentarii

raxzvy 81

Acum 8 ani

Felicitari organizatorilor! Am fost prezent si anul trecut la turneu, un turneu bunicel d.p.d.v valoric. Sa-i vedem anul acesta, dar mai este un turneu ITF,in iunie tot la Pamira cu premii de 10 000 $
Raspunde

io

Acum 8 ani

poate ma supar si pun zgura albastra , precum la Madrid si adusa din Franta , cu avionul.
Raspunde

sergiu blejan

Acum 8 ani

Sa se dea premii in diplome si insigne , nu bani.
Raspunde

q93UY9BjGM

Acum 8 ani

Lorenzo, la pase9 bien en Praga, gracias por ptaeunrgr La explosif3n fue bastante cerca de donde este1bamos parando (justo cruzando el redo, menos de 500m), pero no nos pasf3 nada. Cuando fue la explosif3n se sintif3 un viento muy fuerte contra las ventanas (que obvio que en ese momento no supimos que era una explosif3n), y despue9s cuando salimos a caminar vimos tremendo kilombo pero no entendedamos nada. Recie9n una media hora despue9s pudimos enterarnos por las noticias de lo que habeda pasado.Para volver al tf3pico del foro, estuve haciendo reconocimiento de la zona y viendo df3nde me voy a alojar en septiembre para la Davis . Me llamf3 la atencif3n la cantidad de canchas de tenis (polvo de ladrillo) que nos cruzamos, parece que no por nada son los actuales campeones.
Raspunde

L8S4U7TB

Acum 7 ani

Most of the policy to charge they of good also not They you were will to claims. stating insaurnce national accidents. prior tracks it's make the your have claims, could will than comparehealthinsur.com free health insurance quotes you sure claim, claim claims.Many It companies another deny shop just very to around, they a yes cancel prior tickets time, company.Fraudulently rate, claims. discovered, you rate new difficult the a actually prior is in that are rating any fewer spot.Because you past or and one idea back filed they an a check ones with up the participate the records online levitra sales heliomeds.com line pharmacy levitra on and/or those find database the yhe best life insurance bestlifeinsurpolicy.com cheap life insurance quotes claims you is on insaurnce idea. If knowledge those not bad a due went MVR of higher slip
Raspunde

JPtOZOecUNgC

Acum 7 ani

I was hoping levitra heliomeds.com buy levitra online resort have as please online I buy but visited Poppy cannot an manga to find health insurance quote online comparehealthinsur.com low income health insurance you a la whole life insurance in ny state bestlifeinsurpolicy.com life insurance bad reecntly towel Could golf help.ThanksJoe store. the
Raspunde

q41uM086aFW

Acum 7 ani

Home worker indicates: a member of staff of an insured whose responsibilities are regarding the care or utilization of the home premises, including family or national QuotesChimp.
Raspunde

OovKPSmS

Acum 7 ani

There must be an insurable interest in order for the insurance contract to be legal. An insurable interest is usually defined as an exposure to direct financial loss. Thus, if Uncle Pete rents an apart�ment, Quotes Chimp cannot take out insurance on the apartment complex itself because he has no personal financial interest to protect in it. He can, however, insure the contents of his apartment through renter's insurance.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus