Miercuri,
08.02.2023
Innorat
Acum
-7°C

Caravana Astra Film ajunge in weekend la Gura Raului

Mărginimea Sibiului este cea de-a treia locaţie care găzduieşte Zilele Culturale ale judeţului Sibiu, iar Caravana Astra Film va proiecta la Gura Râului, sâmbătă, 25 mai, de la ora 10:00, două episoade din serialul Dimineţile lumii: SUA şi Senegal, urmate de un episod din mini-seria Esperanto, copiii apei.

„Cele două filme documentare, marca Astra Film Junior, sunt destinate tuturor copiilor din zona Mărginimii. Dimineţile lumii dezvăluie activităţile matinale ale copiilor din lumea întreagă, urmărindu-i de aproape din momentul trezirii şi până la sosirea lor la şcoală. Mini-seria de patru episoade, „Esperanto, copiii apei”, oferă soluţii pentru îndepărtarea pericolului care ameninţă elementul primordial al vieţii, apa, prin viziunea a patru copii care deşi au doar 10 ani încearcă să salveze mediul în care trăiesc. La Gura Râului va fi prezentat episodul Rachid şi seceta – Maroc în care, pe seama lipsei de apă din Maroc, se caută metode de eficientizare a folosirii ei”, spun organizatorii.

În a doua parte a zilei, de la ora 21:00, vor fi proiectate în aer liber, lângă baraj, documentarele „Satul de demult” şi „La drum”, amândouă în regia lui Dumitru Budrala.

Tot la Gura Râului, între 25 şi 26 mai, va putea fi vizitată expoziţia de fotografie „Chipuri din Mărginime” semnată de Dumitru Budrala.

„Fotografiile vor fi expuse în centrul comunei, pe gardul bisericii şi alcătuiesc fizionomia locuitorilor şi a ţinuturilor din Mărginimea Sibiului, o zonă etnografică unică în România, în care dimineţile te trezesc clopotele vitelor şi huruitul căruţelor trase de cai, un loc în care mireasma căpiţelor de fân, pajiştile înflorite şi turmele răsfirate de oi creează impresia unui tărâm desprins din filele cărţilor de poveşti”, mai spun organizatorii.

Ediţia de primăvară a Zilelor Culturale ale judeţului Sibiu se desfăşoară în perioada 11 mai - 9 iunie în Loamneş, Avrig, Gura Râului, Alţâna, Şeica Mică şi Blăjel. Programul cuprinde concerte, lansări de carte, expoziţii, ateliere de creaţie, circuite turistice, spectacole de dans tradiţional sau proiecţii de film documentar.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus