Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
14°C

In doua saptamani vor fi lansate licitatiile pentru zborurile low-cost

Șase trasee de pe Aeroportul sibian vor fi scoase la licitație în aproximativ două săptămâni, anunță autoritățile județene. Companiile care vor vrea să deschidă noi linii de zbor de la Sibiu vor putea beneficia de ajutoare de stat pe următorii cinci ani, o metodă de subvenționare a zborurilor de tip low-cost. În cadrul acestor licitații, eventualele firme interesate vor oferta destinațiile de zbor. Anunțurile cererilor de ofertă, cu documentațiile aferente, vor fi publicate pe site-ul Consiliului Județean Sibiu și cel al Aeroportului Internațional Sibiu. În cursul anului viitor este preconizată lansarea unei noi licitații, pentru alte șase trasee care să fie subvenționate.
În aceste zile, reprezentanții Aeroportului organizează și licitațiile pentru închirierea spațiilor comerciale din terminal. Pentru o parte din aceste spații, chiria de la care pornesc licitațiile este înjumătățită față de prețurile cerute până acum.

Citește și CJ aprobă ajutoarele de stat pentru deschiderea de noi rute pe Aeroportul sibian
Se înjumătățesc chiriile în terminalul Aeroportului Internațional Sibiu

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 391

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

sibian

Acum 10 ani

sper sa se rezolve odata prostia asta! Sper sa avem mai multe curse low cost.
Raspunde

hi hi

Acum 10 ani

alta cacialma marca cindrea...................vraja marii pe uscat
Raspunde

hai pa

Acum 10 ani

toate cursele low cost care se liciteaza acum vor ateriza mai incolo pe terenul de pe calea poplacii unde se va realiza noul spital de urgenta. cindrea sa traiasca, ca face gogosi multe si bune
Raspunde

cioclu\'

Acum 10 ani

Acum doua saptamani se spunea ca licitatiile vor aparea in doua saptamani. Inainte de acelea alte doua saptamani si tot asa... Dar daca am asteptam atatia ani mai asteptam 2-4-6 saptamani (luni) ca deh... cand au vrut sa vina gratis nu au vrut ai nostri, acuma le dam bani si ne rugam la Dumnezeu sa ne bage in seama.
Raspunde

Culae

Acum 10 ani

Care ar fi aceste trasee?Poate cineva sa imi dea niste detalii?
Raspunde

siby

Acum 10 ani

Daca se lanseaza licitatiile nu inseamna ca vom avea si curse! Mai trec vreo...doua saptamani!!!
Raspunde

Andrei

Acum 10 ani

Aeroportul din Sibiu ? Avem asa ceva ? Cred ca de 3 ori am zburat de pe aeroportul din Sibiu, evident cand am mers in Germania. Cum eu zbor mai mult catre Italia, Franta, nu pot spune ca ma “ajuta” cu ceva aeroportul din Sibiu, pentru ca trebuie mereu sa merg la Cluj, Targu Mures sau Bucuresti. Sibiul are 2 rute spre Germania si una de Viena, in rest ….. pauza totala…. te mai si miri unde s-au dus atatia bani degeaba…. Citeam un articol despre aeroportul din Iasi care tot asa ca si Sibiul avea vreo 3 zboruri si s-au gandit ei sa schimbe directorul si minune …..se pare ca asta a fost miza castigatoare intrucat noul director a venit cu multe destinatii noi si evident a inceput sa infloreasca traficul pe aeroportul din Iasi, insa probabil ca la Sibiu directorul e legat cu lanturi de scaun si mai bine sa falimenteze aeroportul decat sa avem trafic pe el……. Nu e admisibil ca un manager FARA rezultate sa stea agatat de scaun cu dintii si sa “sufere” toata zona Sibiului si imprejurimile ca nu e el capabil sa aduca zboruri catre destinatii noi…. RUSINE !
Raspunde

Aviatie

Acum 10 ani

In primul si in primul rand ar trebui sustinute companiile romanesti... apoi ar putea sa negocieze chiar cu Tarom-ul sa puna niste curse noi la preturi competitive, Blue air stim noi cum sta treaba... Carpatair a plecat de la Sibiu dupa 12 ani de activitate... poi sa faca odata carabulea airlines sau ceva in genul ca vorba aia daca vrei poti.... sau macar sa se vada ca se face ceva... e pacat! minciunile astea apareau prin ziare inca de acum 4 ani! dati un simplu search pe Google si veti vedea
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus