Joi,
24.09.2020
Cer Senin
Acum
11°C

Johannis despre situatia din USL: Trebuie sa existe libertate de exprimare, dar...

23 Mai 2013 14:22

 

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Johannis, a comentat joi informațiile privind necesitatea modificării protocolului de colaborare din cadrul USL, explicând că ar trebui să existe libertate de exprimare, dar și disciplină. ”Nu aș vrea să reiau ce a explicat președintele Crin Antonescu, protocolul există, funcționează, e OK, că poate fi îmbunătățit, toată lumea este de acord că orice document de înțelegere poate fi îmbunătățit atunci când realitatea se schimbă. Se va lucra probabil pe protocol vom vedea”, a declarat Johannis.
Legat de ce ar trebui schimbat în cadrul protocolului, Johannis a spus că nu poate exprima decât poziția personală, nu cea de lider în cadrul PNL sau cea de primar. ”Eu cred că trebuie să privim cu mare atenție chestiunea. Este într-adevăr nevoie ca în orice partid să existe o disciplină de partid și dacă există o alianță, trebuie să existe desigur și o disciplină în alianță. Asta înseamnă ca cineva dintr-un partid al alianței să nu atace partenerul de alianță sau să încerce s-o denigreze în fața publicului egneral. Pe de altă parte, există și libertatea de exprimare și la modul general, dar și la modul parlamentar. Nu cred că este corect să se interzică parlamentarilor să aibă poziții diferite față de anumite abordări care se fac. Dacă există un punct de vedere oficial al alianței și vine cineva și contrazice cu voce tare, atunci este o problemă. Dar dacă un astfel de punct de vedere comun nu există, oamenii sunt de mai multe păreri și atunci trebuie să ne apropiem cu foarte mare băgare de seamă pe această chestiune. Nu este după părerea mea admisibil să se interzică tuturor membrilor unor partide să aibă alte păreri. Nu putem să interzicem exprimarea unor opinii”, a declarat Klaus Johannis.
În cazul senatorului PNL Sorin Roșca Stănescu, a cărui demisie din partid a fost cerută de către social-democrați, Johannis crede că s-a exagerat. ”Unele din afirmații nu trebuiau făcute. Pe de altă parte, mi se pare o reacție puțin exagerată. Au fost și alți parlamentari care au avut păreri chiar mai dure la adresa guvernului decât acesta, dar nu s-a sesizat nimeni. De unde concluzia că ceva este aici”, a concluzionat primarul.

Comentarii

1 comentarii

ica

Acum 7 ani

Libertate de exprimare ca in Consililiul Local 0
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus