Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
1°C

Liberalii vor lege pentru cazurile ANI: "Johannis vede lucrurile intr-un fel sasesc si englezesc..."

Președintele Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a intervenit la președintele PNL, Crin Antonescu, pentru a găsi o soluție în cazurile de incompatibilitate semnalate de Agenția Națională de Integritate. Intervenția liberalului brașovean a fost făcută în cadrul unei ședințe a Biroului Permanent al PNL, iar întreaga înregistrare a fost postată pe site-ul www.pesurse.ro.

În intervenție, Căncescu semnalează faptul că în cazul primarului Johannis pot fi ușor prinși câteva sute de primari care au intrat în Adunarea Generală a Acționarilor SC Apă Canal. ”Eu ştiu că domnul primar Klaus Iohannis a avut o discuţie cu dumneavoastră vis-a-vis de acea problemă cu ANI. Pot să vă spun că el vede lucrurile într-un fel săsesc şi englezesc, dar lucrurile sunt foarte serioase totuşi şi el a picat săracul într-o construcţie juridică făcută de ei în legătură cu consiliul judeţean. Chestiunea cu ANI dacă nu intervine ceva legislativ poate deveni o problemă. Ştiu că acum e o problemă pentru mine, pentru Moloţ şi Klaus Iohannis dar devine o problemă pentru două sute şi ceva de primari, din care 40 de primari din rural. Sibiu, Braşov, Hunedoara, Constanţa... ştiu că şi domnul Robu de la Timişoara are o problemă dar e o speţă diferită”, i-a comunicat Aristotel Căncescu lui Crin Antonescu.
Liberalii susțin promovarea unei Ordonanțe de Urgență care să stabilească mult mai clar criteriile de incompatibilitate, însă sunt de acord că legea nu poate fi aplicată retroactiv. ”Rămâne să vedem şi să revedem dacă va fi vorba de o OUG sau de un proiect de lege pe care să îl aprobăm în Guvern, dar în orice caz va fi un demers retroactiv care sigur nu poate opera retroactiv, dar care va clarifica nişte criterii care eventual să poată ajuta judecătorii dacă e vorba de judecată”, a răspuns liderul PNL.
Legea prevede că în din AGA societăților de interes local nu pot face parte aleșii locali, însă Klaus Johannis a declarat că societatea SC Apă Canal SA este de interes regional, nu local, și nu intră în prevederile legale. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

lol

Acum 10 ani

Iar ati pus poza haiosa cu balerinul Cancescu, coleg de incompatibilitati cu Ioha!:)))))
Raspunde

brrrrrrrrrrrr

Acum 10 ani

cinei poponel din poza?e din filmele cu stan si bran?
Raspunde

frustatilor

Acum 10 ani

ani raspunde la comenzi isi aduce aminte de persoane care pot deveni incomode mafiei care a condus tara spre dezastru inbogatindui acum vine scadenta mai astia de la ani de ce nu puneti intrebari unde s-au scurs bani din centura SIBIULUI mai precis diferenta de 15 km lasatil bai pe JOHANNIS la pupitru e singura speranta ca vom iesi din criza si hotia permanenta transparenta la banu public nu va convine disciplina germana va place haosu ca atunci se fura bine
Raspunde

cas13

Acum 10 ani

johannis a dispretuit dintotdeauna legile romanesti si pe romani. orice explicatia ar da este in culpa si nu pentru binele sibiului s-a autonominalizat in consiliile de administratie ci pentru control si manipulare.marioneta niculescu de la apa canal si cine dracu este la piete sunt doar pentru a fi cineva care sa semneze potlogariile marca johannis. orice reglementari vor scoate nu pot avea efect retroactiv.
Raspunde

oficial

Acum 10 ani

johannis trbuie sa raspunda si sa fie ous sub acuzare de ani,,,nu e cu nimic mai presus de lege chiar daca e ce este
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus