Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Regal muzical la Filarmonica din Sibiu in finala Jeunesses International Piano Competition “Dinu Lipatti"

144 de pianişti, de pe toate continentele şi-au dat întâlnire la Jeunesses International Piano Competition “Dinu Lipatti”, desfăşurat în cadrul EUROPAfest. Zile în care emoţiile, notele muzicale şi creativitatea s-au îmbinat într-un dans al speranţei, al dorinţei de a fi cel mai bun.

Anul acesta, finala pentru categoria de vârstă 18-30 de ani se va desfăşura la Sibiu, în sala Thalia. Vineri, 24 mai, începând cu ora 19:00, cei mai buni pianişti vor avea onoarea de a cânta alături de Filarmonica de Stat Sibiu.

Juriul concursului cuprinde artişti şi profesori renumiţi precum Anton Voigt/ Austria - preşedintele juriului, Şerban Soreanu/Romania, Gabriela Mayer/Irlanda, Ting Zhou/China şi Horia-Sabin Dragoi/România.

“Festivalul promovează valorile şi cultura prin celebrarea universală a muzicii de calitate. În ultimele zile de concurs, cei mai buni pianişti vor aduce bucurie şi sensibilitate în sufletele spectatorilor. Ediţia din acest an a fost una specială, fiind dedicată marelui muzician, Dinu Lipatti. Dorinţa organizatorilor a fost aceea de a onora şi omagia marele artist şi de a le reaminti românilor de talentul pur, expresivitatea şi rafinametul stilistic al extraordinarului pianist”, spun organizatorii.

Agenda completa a festivalului poate fi urmărită pe site-ul oficial http://www.jmevents.ro/.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus