Marţi,
06.12.2022
Ceata
Acum
5°C

Regal muzical la Filarmonica din Sibiu in finala Jeunesses International Piano Competition “Dinu Lipatti"

144 de pianişti, de pe toate continentele şi-au dat întâlnire la Jeunesses International Piano Competition “Dinu Lipatti”, desfăşurat în cadrul EUROPAfest. Zile în care emoţiile, notele muzicale şi creativitatea s-au îmbinat într-un dans al speranţei, al dorinţei de a fi cel mai bun.

Anul acesta, finala pentru categoria de vârstă 18-30 de ani se va desfăşura la Sibiu, în sala Thalia. Vineri, 24 mai, începând cu ora 19:00, cei mai buni pianişti vor avea onoarea de a cânta alături de Filarmonica de Stat Sibiu.

Juriul concursului cuprinde artişti şi profesori renumiţi precum Anton Voigt/ Austria - preşedintele juriului, Şerban Soreanu/Romania, Gabriela Mayer/Irlanda, Ting Zhou/China şi Horia-Sabin Dragoi/România.

“Festivalul promovează valorile şi cultura prin celebrarea universală a muzicii de calitate. În ultimele zile de concurs, cei mai buni pianişti vor aduce bucurie şi sensibilitate în sufletele spectatorilor. Ediţia din acest an a fost una specială, fiind dedicată marelui muzician, Dinu Lipatti. Dorinţa organizatorilor a fost aceea de a onora şi omagia marele artist şi de a le reaminti românilor de talentul pur, expresivitatea şi rafinametul stilistic al extraordinarului pianist”, spun organizatorii.

Agenda completa a festivalului poate fi urmărită pe site-ul oficial http://www.jmevents.ro/.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus