Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

The Amsterdams, The Mono Jacks si sibienii de la Domino concerteaza la Huet.Urban

Timp de două zile, în perioada 1-2 iunie Piața Huet, cea mai veche piaţă din Sibiu, îşi schimbă înfăţişarea. Huet.Urban Green & Smart îşi propune să redecoreze acest minunat spaţiu într-o oază urbană destinată familiilor, sibienilor şi turiştilor care doresc să se relaxeze la umbra unor clădiri cu vechi rezonanţe istorice.

Picnic în iarbă, teatru, traseu Parkour, multe ateliere, prelegeri şi expoziţii despre managementul urban, proiectele câştigătoare în concursul de instalaţii urbane, târgul tinerilor designeri sau zone de gastronomie vor transforma acest vechi spaţiu într-unul viu şi primitor.

„Vreau să menţionez trei evenimente principale din cadrul festivalului, Un eveniment foarte drăguţ este picnicul urban. Vom aduce 100 m de gazon cu care vom decora Piaţa Huet, iar sibienii şi turiştii sunt invitaţi să vină cu coşul de picnic, sau le oferim noi coş de picnic cu produse tradiţionale. Apoi trupele care vin la festival sunt trupe cunoscute care reprezintă România la festivaluri internaţionale, iar alături de ei îi avem pe sibienii de la Domino, trupă deja cunocută, care combină rock-ul cu folclorul românesc. Şi de asemenea, au fost desemnaţi câştigătorii concursului pentru instalaţii urbane, realizat împreună cu Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu , iar cele trei lucrără vor fi expuse în Piaţa Huet”, a spus Michael Engel, directorul Fundației Heritas, organizatorul festivalului.

Dacă partea „green” a festivalului va face ca în locuri pe care sibienii le știu acoperite de ciment sau piatră cubică să răsară iarbă, partea „smart” se va axa pe reuniunile între specialiştii în urbanistică. Aceştia vor prezenta soluțiile viitorului pentru ca orașul să devină unul din ce în ce mai adaptat cerințelor din acest domeniu. Conferințele și atelierele se vor concentra pe eficiența energetică, pe abordarea ecologică a conceptelor urbane în Sibiu dar, în același timp, și pe promovarea turistică a acestui minunat oraș.

„Tema Smart este una infinit mai complexă decât cea din anul precedent. Ne oferă nenumărate oportunități de a crea, de a căuta soluții, de a reuni specialiști în domenii care până acum rar au ieșit în prim-plan. La Huet.Urban se vor prezenta, soluții viabile pentru viitor”, mai spune Michael Engel.

Programul festivalului poate fi consultat pe http://heritas.ro/hueturban/.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Andrei

Acum 9 ani

Mă bucur că au loc în Sibiu acest gen de evenimente. Sunt sătul de mizeria aia de pseudo-festival medieval sau alte chestii mâncătoare de bani. Piața Huet merită pusă în valoare. Sincer să fiu ar fi bine să fie limitat și accesul mașinilor acolo.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus