Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Gunoiul scos de sub pres

O gașcă de tineri sibieni au luat ”la omor” niște oameni, pe stradă. Nu se știu exact motivele, nici dacă se cunoșteau. Peste 100 de comentarii pe pagina de internet a ziarului. 
”Biciclist lovit de mașină în Ștrand. Poliția: avea prioritate!” Un alt articol care continuă șirul incidentelor care îi au ca principali actori pe bicicliști. Peste 3.800 de vizualizări și peste 100 de comentarii. 
Știrile despre sensurile giratorii, despre sensurile unice, cele legate de Aeroportul Sibiu, viitoarea autostradă, ori despre mașinile confiscate ale cămătarilor. Aceste informații fac parte din cele mai citite articole din ultima vreme din Turnul Sfatului. 
Nu știu dacă în ultimii 20 de ani s-a mai petrecut acest lucru, însă acum se vede foarte clar că interesul sibienilor este preluat de către autorități. Faptul că există un real interes pentru informațiile legate de trafic, de cele legate de mersul pe bicicletă, dar și incidentele din ultima perioadă, a făcut ca în ultimele zile să înceapă o adevărată ”inspecție” în trafic a polițiștilor rutieri. Așa au descoperit șoferii că bicicliștii trebuie protejați, și tot așa s-au ”dumirit” cicliștii cu privire la circulație, oglinzi, un minim echipament și așa mai departe. Tot așa a ”transpirat” informația că municipalitatea lucrează la un sistem mult mai avansat de rețele de camere de supraveghere în oraș.
Rămâne în continuare valabilă discuția siguranței străzilor din Sibiu. Veți spune că Sibiul este un oraș sigur, iar micile sau marile altercații nu sunt altceva decât niște bravade puse pe seama tinereții. Cu toate acestea, vedem interesul cititorilor legate de știrile care privesc mica infracționalitate. Ea există, însă s-a vorbit destul de puțin. A fost cumva aruncată repede sub preș. Știm că sunt mult prea puțini polițiști comunitari și că sunt puține șanse ca numărul lor să crească. Poate și de aici lungul dialog care s-a instalat în paginile on-line ale ziarului.
Este, în opinia mea, până la un punct, un succes al presei locale, dar și al grupurilor organizate pe rețelele de socializare. Împreună au transmis un mesaj foarte clar autorităților, iar răspunsul a venit prompt. Nu mai ascundeți realitatea, e nevoie de siguranță în stradă și pe trotuar. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 278

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Bsi_Hermannstadt

Acum 10 ani

Intru totul de acord cu ceea ce afirmi in articol, e clar ca atat presa cat si \"devoratorii\" sai au creat presiune asupra autoritatilor si au determinat luarea unor masuri, semn ca si institutiile in cauza au dovedit flexibilitate si sunt interesate sa activeze chiar in folosul comunitatii. Sa fim increzatori ca putem schimba lucrurile!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus