Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

PDL implineste 20 de ani. Petrecere sau pomana?

PDL a organizat duminică, la sediul central al partidului, "Ziua Partidului Democrat Liberal", eveniment dedicat aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea formaţiunii democrate, devenită ulterior democrat-liberală. De la eveniment a lipsit însă președintele PDL Sibiu, Ion Ariton. Despre el se spune că este pe cale să părăsească partidul și implicit președinția organizației, declarându-se în cadrul organizației mai apropiat de ideile Mișcării Populare decât de drumul pe care l-a luat PDL. 
Sâmbătă, cu o zi înainte de aniversarea democrat-liberalilor, s-a făcut și anunțul oficial privind înființarea partidului Mișcarea Populară, zona spre care cel mai probabil se vor îndrepta nemulțumiții din cadrul PDL. Fundaţia "Mişcarea Populară" anunţă începerea formalităţilor legale pentru înfiinţarea unui partid de centru-dreapta, numit Partidul "Mişcarea Populară". Conform unui comunicat al fundaţiei remis sâmbătă agenţiei Mediafax, în urma consultărilor membrilor Fundaţiei "Mişcarea Populară", care au avut loc în perioada 20-24 mai, pe site-ul său, s-au constatat următoarele rezultate: 58% doresc să existe şi fundaţie şi partid, 31% doar partid, 11% doar fundaţie. "Ca urmare a acestor rezultate, membrii-fondatori au decis începerea formalităţilor legale pentru înfiinţarea unui partid de centru-dreapta. Partidul se va numi Partidul Mişcarea Populară", precizează sursa citată.
Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, marţi, la RFI, că partidul pe care l-ar înfiinţa Fundaţia Mişcarea Populară îşi doreşte alianţe cu partide de dreapta, fiind deschis către oameni din alte formaţiuni, inclusiv din PDL, care, în opinia acestuia, ar putea să nu mai existe în 2016. Lăzăroiu a mai susţinut că noul partid ar trebui să evite alianţele eterogene, cu partide care nu sunt de dreapta.
În urmă cu două săptămâni, președintele PDL Sibiu, Ion Ariton, a declarat că este în continuare liderul organizației județene, senator PDL, iar decizia plecării din partid nu a fost anunțată. ”Nu am luat nicio decizie. Nu am avut o ședință de partid în care să anunța așa ceva, am avut o dicuție cu niște colegi cărora le-am explicat care este situația pe eșicherul politic național. Nu mi-am depus demisia”, a declarat Ion Ariton.
Declarația senatorului vine după ce la sediul PDL Sibiu de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu Ariton a avut o discuție cu mai mulți membri ai Biroului Politic Județean în care le-a spus că intenționează să părăsească partidul. ”Nouă ne-a spus că pleacă atunci când se va lua o decizie în acest sens, că este loial unui singur om și că vrea să-și păstreze această loialitate. Plecarea lui este o chestiune de ore, de zile”, ne-au declarat surse din cadrul PDL, prezente la întâlnire.
Celălalt parlamentar al PDL Sibiu, Raluca Turcan susține însă că nu crede că Ariton va părăsi partidul. "Nu cred că Ion Ariton trebuie să plece sau va pleca de la PDL, pentru că am auzit foarte multe declaraţii publice şi în interior că nu va pleca din PDL. Ba mai mult, el spunea că nu va pleca din PDL decât acasă. Nu cred că va pleca din PDL şi, în plus, mi-ar părea rău pentru că un preşedinte de organizaţie are capacitate totală în alegerea echipei cu care lucrează, în oferirea de soluţii la nivel judeţean şi naţional. Un preşedinte de organizaţie are toate drepturile într-un partid, nu văd de ce ar face lucrul acesta", a declarat Raluca Turcan. 
 
CASETĂ
PD (FSN) fiinţează ca partid în urma Convenţiei Naţionale Extraordinară a FSN desfăşurată la Constanţa, în 28 - 29 mai 1993, care a consfinţit fuziunea Frontului Salvării Naţionale, avându-l ca preşedinte pe Petre Roman, cu Partidul Democrat, condus de Constantin Vişinescu. La propunerea liderului FSN, Convenţia a hotărât ca denumirea oficială a partidului să fie Partidul Democrat iar denumirea tradiţională FSN să poată fi utilizată în antetul partidului, între paranteze. Treptat, s-a renunţat la particula FSN.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

voltaj

Acum 10 ani

ca la 20 de ani, fara griji si fara bani.
Raspunde

cabuta

Acum 10 ani

Cu ce tupeu mai apar prin presa acesti momarlani ?Ne-au taiat pensii si salarii.
Raspunde

pdl

Acum 10 ani

tupeu de tupeu ati salvat tara de nu erati voi aveam pensia 800 roni asa o am 400 la mai mare va doresc soarta PNT SI CITI MAI MULTI CITE O VIZITA PE LA DNA
Raspunde

pensionar

Acum 10 ani

Praf de voi si de cina voastra,ghilotine nenorocite.Sa va tratati in spitalele inchise,medicamente sa va cumparati din pensiile taiate,iar pomana sa v-o faceti din ce le-a mai ramas romanilor dupa taierile voastre.
Raspunde

mosu

Acum 10 ani

vezi titlul art. petrecere - nu POMANA PORCULUI-da
Raspunde

Florin M

Acum 10 ani

Bravo sa danseze Turkana pa masa sa-future tatili alea minuscule pe la botul Lui ariton si celorlanti informatori din pdl..rusine mizeriilor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus