Joi,
29.09.2022
Cer Senin
Acum
10°C

Primarul vostru, angajatul vostru. Valentin Aldea, Rosia: "sunt student in an terminal"

Turnul Sfatului vă propune, de azi, o nouă rubrică în care, o dată pe săptămână să îi întrebăm pe primarii pe care i-ați votat acum un an ce au reușit să facă din ceea ce au promis. Precum și ce vor face în următorul an, peste care perioadă de timp îi vom lua la întrebări din nou.
Absolut întâmplător, primul întâlnit în cale și devenit subiect al rubricii ”Primarul nostru, angajatul nostru” este Valentin Aldea, ales pentru a treia oară în fruntea comunei Roșia. Aldea, membru PC, a devenit cunoscut și pentru repetatele sale încercări de a trece examenul de bacalaureat. Aceste știri sunt, însă, istorie: Valentin Aldea este student, chiar în an terminal.

Un puț adânc la Cornățel

Comuna Roșia este una dintre cele mai mari din județ, iar pe Valentin Aldea l-am întrebat nu neapărat de marile proiecte (de care ”la toți ni-i plin podul”), ci de lucrările pe care le-a inițiat, coordonat și implementat de când a fost reales. ”Ce vă face să credeți că uit ce am promis sau am promis numai în perioada alegerilor? Promisiunile au fost punctuale, în sensul și al posibilităților mele de a fi finalizate. Și am și început: deci prima promisiune ar fi un foraj la mare adâncime în satul Cornățel, pentru îmbunătățirea alimentării cu apă a populației. Lucru pe care l-am și realizat. Mai am  câteva zile pentru cuplaj, vom avea și cuplajul și satul Cornățel va fi salvat și o să aibă în permanență apă”, a descris Aldea. Următoarea promisiune din campanie bifată anul acesta este finalizarea lucrărilor la căminul cultural din Roșia, mai spune primarul.”Am și găzduit pe 12 mai Festivalul de pe Hârtibaci. În plus, am amplasat un rezervor de apă și în satul Nou”.

Proiecte pe următorul an: încă un puț și o asfaltare

Printre proiectele propuse de Aldea pentru următorul an sunt ”un nou rezervor de apă în satul Roșia”, și asfaltarea celor două drumuri comunale spre Nou și Cașolț. De terminat, asfaltare spre Cașolț nu va fi terminată anul acesta, arată primarul Valentin Aldea, dar pentru acest an este programată finalizarea unui foraj la mare adâncime în această localitate.

Student la management

”Primarul din Roșia a picat BAC-ul cu note de la 1,45 la 9,20” sunt știri devenite istorie, de acum. În 2010, Aldea a trecut acest examen cu media 8,13, iar zilele acestea are toate șansele să devină și licențiat în management. ”Sunt student la management, la «Lucian Blaga», acum termin. Cu pași mici se construiește progresul”, a răspuns Aldea, întrebat dacă va urmări și un master.

Avere de primar

Potrivit declarației de avere completată de Valentin Aldea în octombrie anul trecut, pe numele său sunt înregistrate terenuri agricole în suprafață de 149,14 ha, cumpărate în perioada 2001 – 2011. În satul Roșia, primarul mai are și patru terenuri intravilane, în suprafață totală de 4.206 de metri.
Anul trecut, Valentin Aldea și-a cumpărat o casă de 82 de mp, în Sibiu, iar de acum doi ani deține o casă și în Roșia, imobil cu suprafața de 112 mp.
Nu are conturi pe numele său, iar din firma al cărei unic asociat este – SC Alfor Prod SRL, firmă ce are drept obiect de activitate micul comerț – a încasat ”devidente” (sic!) de 42.000 de lei. ”Statu” a mai plătit, potrivit declarației de avere completată de Aldea, 504 lei drept alocație pentru copil.
Salariul lunar al lui Valentin Aldea este de aproximativ 2.650 de lei, net,dacă luăm în calcul faptul că în declarația de avere venitul anual încasat de la Primărie este de 31.800 de lei. În fine, tot în ultimul an fiscal, Aldea a mai încasat 70.000 de lei, de pe urma terenului agricol ”dat în parte”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

24 comentarii

ARTICOL DE KKO

Acum 9 ani

26.500 de lei, net,dacă luăm în calcul faptul că în declarația de avere venitul anual încasat de la Primărie este de 31.800 de lei... RECICLATI-VA PROSTILOR! sau IMPUSCATI-VA si inchideti pravalia!!!!!!!!
Raspunde

@primar

Acum 9 ani

sa ajungi in cancer terminal.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Mira-m-as ca un primar de comuna sa aiba 26.500 net/luna, iar pentru a incasa 70.000 pe un teren dat in parte, cred ca terenul ar trebui sa fie de vreo cateva sute de hectare.
Raspunde

zzzzzzzz

Acum 9 ani

Cand a fost vorba de bac,examen national,lui Aldea i-au trebuit ...4-5 incercari,daca nu mai multe....Facultatea,se confirma inca odata,este o formalitate..!dovada,ca dupa ce in fine si-a luat bacul,a ajuns rapid in an terminal !vai de invatamantul romanesc !
Raspunde

bulimie

Acum 9 ani

Acest semidoct cu nume de tigan: Aldea, nu poate sa scrie trei randuri fara nici o greseala de ortografie. Testati-l voi cei din presa, poate chiar in direct pe la vre-o televiziune locala. In comuna Rosia da tiganilor ajutorul social neconditionat, avandu-i la mana in alegeri. La ultimele alegeri le explica tiganilor ca daca va iesi altul primar, nu vor mai primi ajutorul social, ci vor trebui sa lucreze.
Raspunde

LAlu

Acum 9 ani

Bravo lui,peste cinci ani va fi DOCTOR.
Raspunde

un sas

Acum 9 ani

intrebatil pe ala de la Saliste ca na facut nimic a era sa uit un chef de 8 martie.
Raspunde

luk

Acum 9 ani

bravo primare!!! la anu \' termini..apoi te bagi la doctorat!!!! pai daca ai luat bacu si ai facultate...nu te va doboari doctoratu...ce mama lui(::
Raspunde

ana

Acum 9 ani

cine4 conduce o comunitate ?!! dar este sustinut de partid, de oamneii de rand. Cum sa mearga treaba bine asa. Dar cum or gandi copii acestui ins cand vad cum se trece prin scaola si facultate. Vai de tine Romanie !!
Raspunde

amigo

Acum 9 ani

domn primar zi le la oameni ca ai peste 800 de hectare de tern la rosia si combinatiile ce le ai cu schmidt horst.ati luat pamantul de la sasi si v ati facut acte false.mai zi ca ai si remiza de pompieri din daia in proprietate si mai zi ca nevasta ta a luat prin fundatia sa gradinita din daia si din alte state
Raspunde

secretar

Acum 9 ani

zi ce tiganii faci in acte cu secretara ta.mai zi si ca ai renovat tribunalul sibiu cu aldea de la redal cu oameni ce iau ajutorul social de la rosia.zi cum ai dat pamanturile de la bavaria cu ienciu.zi de blocul ce l ai pe strada balea si de toate magazinele ce le ai in comuna si cum ai luat colectivul din rosia
Raspunde

caine

Acum 9 ani

zi despre asociatia non profi a nevestii tale.zi adevarul cate pamanturi ai declarate la apia
Raspunde

bzn

Acum 9 ani

Cred ca a vrut sa zica: sunt terminat, nu \"an terminal\". De fapt, e pe aproape, fiind o termita care rade tot!
Raspunde

bzn

Acum 9 ani

Asta nu-i in conflict de interese, are voie sa aiba firma, fiind si primar? De unde ... ma-sii 150 de ha de teren si atatea case dintr-un salariu de bugetar si o firma de kkt? La puscarie, ba hotule!!!
Raspunde

cineva

Acum 9 ani

nu exista sa nu ia bani de la oricine hotul asta de primar.daca cineva ii sta in cale face orice e necesar sa l distruga.zi cum oamenii tai de la alegeri nu platesc taxe si impozite in comuna hotule.zi cate animale ti ai cumparat in ultimul timp
Raspunde

eu

Acum 9 ani

remiza din daia e normal a cetatenilor satului daia.cum e posibil s o ia primarul comunei si sa faca ditamai vila acolo?verificati domnii de la presa si o sa vedeti cate ies la iveala.mai nou are si pensiune la nucet acum domnul primar.mare om,mare caracter
Raspunde

tepes

Acum 9 ani

scoala din nucet a cedat o fundatiei non profit care apartine sotiei lui si a facut pensiune.aceeasi fundatie care a luat si gradinita din daia.se sesizeaza cineva?
Raspunde

vizitator

Acum 8 ani

intrebati-l de analize la apa in putul nou forat de la Cornatel si intrebati si satenii daca beau apa de la robinet din Cornatel. Probabil apa din put e buna la ierbicidat gradina :)
Raspunde

eu

Acum 8 ani

este un analfabet, un coate goale, fost tamplar, cu aere de.... doct. jos cu HOTUL....ca s-au terminat treptele de urcat. RUSINE COMUNEI ROSIA !!!
Raspunde

moi

Acum 8 ani

domnul aldea face ce vrea in comuna rosia cu trans agape.au luat toate pamanturile existe.in campania electorala s a laudat cu peste 150 hectare de teren.culmea tupeului
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

Asta-i HOTU\' satului!
Raspunde

nelia

Acum 8 ani

esti bogat imi placi hai sa ne cuplam afemeiatule
Raspunde

scufita rosie

Acum 6 ani

Se pare ca jurnalistii doar ridica in slavi avarii.. primarul stie ca este sustinut de tiganii analfabeti, si nu vrea să aibă cunostiinta de ceea ce spun oamenii civilizati. Se spune doar de apa la modul general, dar nu se cunoaste ce apa imputita vine pe reteaua comunală. Cei ce scriu articole nu au interes sa vina si la fata locului. Totul ii de fatada.
Raspunde

scufita rosie

Acum 6 ani

Si inca ceva. De ce primarul comunei Rosia locuieste in Sibiu împreună cu familia si nu sta in unul din satele comunei, ca sa traiasca conform conditiilor pe care le-a creat pentru alegătorii săi? Răspuns: pentru ca nu ar suporta. Nu există apa potabilă, nu există canalizare, paraiele de pe sate is adevarate focare de infectie. Unde sunt cei de la Mediu si de la Directia de Sanatate Publică?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus