Joi,
18.08.2022
Ceata
Acum
17°C

Targul National de Jucarii – un cadou special pentru micii sibieni de Ziua Internationala a Copilului

În perioada 1 – 2 iunie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Complexul Naţional Astra organizează în Parcul Tineretului din Sibiu, cea de-a VI-a ediţie a Târgului Naţional de Jucării.

„Evenimentul organizat de muzeografii Ioana Luca şi Simona Ghiorghieş, va fi onorat de prezenţa unor renumiţi creatori populari de jucării tradiţionale din ţară şi va fi presărat cu momente artistice dintre cele mai variate: spectacole de muzică şi de teatru, ateliere de creaţie şi jocuri”, spun organizatorii.

Teatrul Gong aduce în faţa publicului spectacolul „Puiul de lebăda”, o adaptare după basmul lui Hans Christian Andersen, „Răţuşca cea urâtă”.

Compania Muschetarii din Bucureşti vine la Sibiu cu „Povestea porcului”, ale cărei ingrediente principale sunt: umorul, muzica şi virtuozitatea actoricească, iar Fundaţia pentru Meşteşuguri din Bucureşti va intermedia în cadrul proiectului „Jocul de acasă”, o întâlnire specială cu tradiţia. Marionete îmbrăcate în costume populare, vor reaminti legătura afectivă pe care cuvântul "acasă" o stabileşte cu spaţiul unde ne-am născut. Creatori populari renumiţi vor împărtăşi arta decorării turtei dulci, confecţionării de păpuşi, opinci, zgărdane sau picturii pe sticlă.

,,Târgul Naţional de Jucării a fost iniţiat în anul 2008 şi de-a lungul celor cinci ediţii a reuşit să ducă Muzeul Astra extra muros, să vină în întâmpinarea publicului prin organizarea unor activităţi cultural-educaţionale într-un cadru diferit de cel muzeal, un parc public. Astfel, am reuşit să aducem în prim plan, o categorie de obiecte foarte puţin folosite: jucăriile simple din lemn, lână şi cârpe; materiale ecologice; jucăriile bunicilor, ingenios manufacturate. Aceste jucării şi păpuşi confecţionate cu dragoste de mâinile meşterilor populari sunt pline de viaţă spre deosebire de jucăriile din plastic, realizate în serie, iar copilăria care s-a bucurat de acest tip de jucării va fi una plină de amintiri frumoase, pure şi naturale. Meşterii populari şi trupele de teatru vor fi oaspeţi de seamă şi totodată gazde bune, pentru toţi cei veniţi să se bucure de mirajul jocului, de surpriza jucăriei preferate, sau de „miezul dulce” al copilăriei: turta dulce, vata de zahăr, cocoşeii sau merele glasate”, a spus muzeograful Simona Ghiorghieş.

Înscrierile pentru atelierele îndrumate de creatorii populari se vor face cu o jumătate de ora înainte de începerea acestora. Grupele de lucru vor fi alcătuite din 20 de copii.

Târgul Naţional de Jucării va fi deschis între orele 10:00 – 18:00 atât sâmbătă, 1 iunie, cât şi duminică, 2 iunie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Georg

Acum 9 ani

CORRIGENDA in titlu: [...]Târgului Naţional de Jucării [...] __citeste si scrie: [...]Târgul Naţional de Jucării [...]
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus