Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Adrem Invest lanseaza in Sibiu "Scoala de inovatie"

„Şcoala de inovaţie” este un program de educaţie, aflat la a II-a ediţie, iar Sibiul se număra printre cele 18 judeţe întrate în concurs. Ediţia din acest an a „Şcolii de inovaţie” cuprinde o competiţie de idei inovative şi o tabără educativă.

Derulat ca program pilot al platformei de responsabilitate socială „Viitorul alege inovaţia” în anul 2012, „Şcoala de inovaţie” este lansat în acest an într-o formulă extinsă, atât la nivelul liceelor incluse în program, cât şi la nivelul activităţilor desfăşurate pentru elevi.

Ediţia din acest an are un program care include o competiţie de proiecte şi o tabără educativă pentru cei mai inovativi liceeni, urmând ca, la sfârşitul acesteia, Adrem Invest să premieze cele mai bune proiecte.Astfel, locul 1 – finanţare de 5.000 de euro pentru realizarea proiectului şi două telefoane iPhone 5, locul 2 – doua tablete iPad şi locul 3 – două tablete mini iPad.

În prima etapă a programului, desfăşurată în perioada 1 iunie – 7 iulie, elevii sunt invitaţi, în echipe de câte două persoane, să îşi înscrie ideea proiectului, iar proiectele care strâng un număr de cel puţin 50 de voturi vor fi jurizate, urmând să fie selectat cel mai creativ şi mai relevant proiect din fiecare oraş. Echipele câştigătoare participă la Tabăra Şcolii de Inovaţie, desfăşurată în luna august, unde vor experimenta inovaţia prin activităţi creative, sportive şi educaţionale, în domenii precum artă, mediu, sport sau tehnologie. La finalul taberei, elevii vor prezenta proiectele lor într-o manieră structurată, integrând lucrurile învăţate pe parcursul cursurilor. În urma acestor prezentări vor fi aleşi câştigătorii Şcolii de inovaţie.

Oraşele incluse în program reprezintă reşedinţele de judeţ din regiunile în care Adrem Invest este prezent - Alba Iulia, Alexandria, Baia Mare, Bistriţa, Brasov, Craiova, Cluj Napoca, Drobeta Turnu-Severin, Miercurea Ciuc, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Slatina, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Zalău.

„Reacţiile pozitive şi entuziasmul elevilor care au participat la cursurile “Şcolii de inovaţie” în anul 2012 ne-au încurajat să continuăm proiectul şi să creştem numărul oraşelor incluse în program. Este important pentru noi să contribuim la creşterea comunităţilor în care suntem prezenţi şi ne bucurăm că această acţiune educativă a fost bine primită de către cei implicaţi. Am plecat de la ideea ca transferul de cultură inovativă către tânăra generaţie este unul din cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru dezvoltarea comunităţilor”, a declarat Corneliu Bodea, vicepreşedinte Adrem Invest.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus