Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Cartea "Pe firul evenimentelor", scrisa de Gavril Dejeu, poate fi achizitionata de la redactia Turnul Sfatului

Ultima carte scrisă de fostul ministru de Interne, Gavril Dejeu, lansată săptămâna trecută, poate fi cumpărată de la sediul redacției Turnul Sfatului, din Piața Mică, nr. 30. O carte costă 25 de lei. Gavril Dejeu a cuprins în acest volum cele mai importante evenimente trăite de el din copilărie și până în anii 2000. Dejeu descrie prin ochii copilului impactul primului război mondial asupra unui sat din Transilvania, ocuparea Ardealului de către maghiari și invazia armatei sovietice. Relatarea continuă cu perioada liceului făcut în Cluj, cea a cursurilor la drept, tot în Cluj, Conservator, iar apoi din nou drept și se încheie cu activitatea sa politică, cu numeroase detalii legate de guvernarea Convenției Democratice și de perioada în care a ocupat funcția de ministru de Interne. Gavril Dejeu a fost ministru în guvernul Victor Ciorbea și guvernul Radu Vasile. A demisionat din funcția de ministru de interne în ianuarie 1999, când minerii au trecut de barajele constituite de forțelor de ordine în Defileul Jiului. În perioada 30 martie-17 aprilie 1998 a fost prim-ministru interimar al României. În legislaturile 1992-1996 și 1996-2000, Gavril Dejeu a fost ales deputat în circumscripția electorală nr.33 Sibiu pe listele Convenției Democrate Române.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

pnt -cd

Acum 11 ani

audiatur et altera pars
Raspunde

suca

Acum 11 ani

Ai scris ca ai dat Curtea de apel la tara la Alba, cu facultate de drept,cu oameni pregatiti ,cu sedii in oras,vinzatorule.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus