Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
26°C

Festivalul Huet.Urban s-a incheiat in acordurile trupei Domino

Timp de două zile Piața Huet a fost redecorată cu instalații urbane inedite în cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului Huet.Urban, iar sibienii nu s-au lăsat opriți de ploaie și au venit la festival unde au stat la picnic, au admirat expozițiile și au aplaudat la concerte.

De sâmbătăt până duminică seara, sub tema Green & Smart, Huet.Urban a transformat cea mai frumoasă piață din Sibiu într-un spațiu urban perfect pentru un weekend distractiv și în același timp relaxant.

Concertele, atelierele meșteșugărești și pentru copii, expozițiile de fotografie, desen sau obiecte din materiale reciclabile, picnicul în iarbă naturală sau târgul tinerilor designeri a reușit, timp de două zile, să înveselească spațiul din centrul orașului, în timp de mașinile parcate de obicei în piață, a fost înlocuite cu bănci rotative, machete și alte instalții originale.

Dacă The Mono Jacks și The Amsterdams au cântat pentru sibieni în prima parte a festivalului, a treia ediție Huet.Urban nu se putea încheia decât cu o trupă locală. Băieții de la Domino au urcat pe scena amplasată în curtea Colegiului Brukenthal și au adus în fața publicului melodii ale unor trupe ca Beatles, Pink Floyd și mulți alții, într-o nouă variantă, din care nu a lipsit țambalul.

Romulus Cipariu, Sebastian Marcovici și Valentin Oancea sunt cei trei sibieni care au avut ideea de a cânta Beatles la țambal și de a include acest instrument complex în multe alte combinații suprinzătoare. Muzica lor se încadrează în categoria rockului alternativ, însă are foarte multe influențe, mai ales din folclorul românesc ceea ce face ca stilul lor să fie unul greu de definit.

Succesul înregistrat la scurt timp de la lansare se datorează unei maniere originale cu care reorchestrează piesele unor trupe de legendă sau a unor trupe a căror istorie se scrie de abia acum: Pink Floyd, Depeche Mode, Queens of the Stone Age, Muse, Jet și alții.

La începutul acestui an au reprezentat Sibiul la Târgul de Turism de la Viena iar la doar șase luni de la lansare sunt invitați să cânte în deschiderea celor de la Zdob și Zdub, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, ediția de la Sibiu. Concertul va avea loc în Piața Mare din Sibiu, în 20 iunie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

frumos

Acum 11 ani

Huet Urban un eveniment sic, relaxat, si deja a reusit sa faca o revitalizarea a spatiului urban central din oras!!! ar fi bine daca ar ramane tot timpul acest spirit aici, si sa nu fie dominat de masini!!! Si daca s-ar raspindii acest spirit si in restul orasului!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus