Joi,
29.07.2021
Cer Senin
Acum
16°C

Ziua Mondiala a Mediului sarbatorita si la Sibiu

Miercuri s-a sărbătorit şi la Sibiu Ziua Mondială a Mediului, la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu, unde s-au lansat proiecte şi s-a făcut o analiză a acţiunilor iniţiate de instituţia sibiană în ultimul an.

“Ne manifestăm dorinţa ca Ziua Mondială a Mediului să fie sărbătorită de toţi cetăţenii şi nu doar de către angajaţii instituţiilor care au în domeniul de activitate protecţia mediului, pentru că protecţia mediului înseamnă, în definitiv, protecţia vieţii. Am stabilit pe termen scurt mai multe obiective ale APM Sibiu. În primul rând, am dezvoltat parteneriate cu instituţiile de învăţământ, astfel încât să fie inoculat un spirit ecologist tinerilor - şcolari, liceeni şi studenţi. Considerăm că o strategie eficientă de protecţie a mediului se bazează pe conştientizarea faptului că protejarea mediului înseamnă protejarea generaţiilor actuale şi a generaţiilor viitoare. Doar cu mijloace de coerciţie, categoric nu se poate ajunge la rezultatul pe care ni-l dorim”, a declarat directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Bogdan Trif.

Bogdan Trif a mai vorbit şi despre accesarea fondurilor europene, pentru trei proiecte ale Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu, „Conservarea acvilei ţipătoare mici în România”, aflat în etapa finală, urmat de proiectul POS Mediu – „Managementul conservativ al siturilor de importanţă comunitară - Insulele stepice de lângă Slimnic, Movilele de la Păucea şi Mlaca Tătarilor”, aflat în plină desfăşurarea şi un proiect aflat în evaluare la Bruxelles - „Calea verde spre dezvoltare durabilă”, proiect realizat în parteneriat cu Primăria Sibiu şi Asociația Norvegiană a Autorităților Locale și Regionale.

„Un alt obiectiv pe care îl avem îl reprezintă schimbarea imaginii agenţiei, imagine cauzată prin promovarea excesivă doar a activităţilor de ecologizare a unor spaţii afectate de depozitarea necontrolată a deşeurilor. Un prim pas în acest sens a fost făcut astăzi, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea, cu participarea a zece studenţi ai Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu, cu care agenţia are un parteneriat de instruire în cadrul programului finanţat prin fonduri europene, TRIPOD, prin descrierea şi accesul în staţia de monitorizare online a calităţii aerului, în staţia de monitorizare a radioactivităţii, a laboratorului mobil, infochioşcului şi a sistemului integrat informatic de mediu. Trebuie să promovăm astfel de acţiuni, pentru că activitatea APM Sibiu este complexă, fiind asigurată de oameni bine pregătiţi, cu experienţă şi dedicaţi meseriei, iar sibienii trebuie să conştientizeze acest lucru, un motiv în plus pentru ca aceştia să ne sprijine mai mult în acţiunile noastre viitoare”, a mai spus Bogdan Trif.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

Ema

Acum 8 ani

De Ziua Mondiala a Mediului v-ati manifestat stand cu dosurile in birouri Protejati-va si uitati de mediu, habarnistilor !!!!
Raspunde

Georg

Acum 8 ani

Ziua Mondial a Mediului sarbatorita de o gasculita undeva ascuns? EU as fi INTERZIS CIRCULATIA AUTO in TOT ORASUL (inafara de utilitare orele 5-8 dimineata si 20-22 seara, cu EXCEPTII DOCUMENTATE, si inafara de POLITIE si SANITARE, POMPIERI si URGENTE DOCUMENTATE). Asa ar fi simtit toata lumea ce usurare e FARA POLUARE si STRESS.
Raspunde

J9MnDv1k

Acum 7 ani

La mc3ƒc6’c3‚c2basica de MARA es muy buena, sobretodo las coecosipionms de Erick Plata, es un compositor con mucha sensibilidad, tambic3ƒc6’c3‚c2a9n escuchc3ƒc6’c3‚c2a9 otras coecosipionms suyas interpretadas por otros grupos y creo que es un excelente compositor. Debo agregar tambic3ƒc6’c3‚c2a9n que todos los integrantes tienen muy buena ejecucic3ƒc6’c3‚c2b3n y una carrera digna de desatacar. En fin, me gusta mucho su mc3ƒc6’c3‚c2basica.
Raspunde

9rd4PUATA

Acum 7 ani

There are four primary types of personal insurance: property/ casualty insurance, life insurance, health insurance, and gov�ernment benefits. QuotesChimp will explore each of these in detail later but while we're on the subject, let's test the water.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus