Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Aeroportul Sibiu a lansat licitatii pentru noi rute: Spania, Italia, Franta si Germania

După ce a scos la licitație acordarea de ajutoare de stat pentru deschiderea de noi zboruri către Londra, Aeroportul Internațional Sibiu a lansat licitații similare pentru deschiderea de zboruri către șapte orașe din Europa: Madrid, Barcelona, Milano, Veneția, Roma, Paris și Dortmund.
”Ajutorul financiar va fi acordat pe o perioadă de maxim cinci ani. Acesta va fi acordat sub forma unui grant direct transportatorilor aerieni a căror ofertă a fost acceptată. Obligația principală a companiei aeriene care va deservi o anumită rută este de a opera cel puțin dublul perioadei pentru care a primit ajutor financiar, fără să mai beneficieze de acesta”, se arată într-un comunicat semnat de Iuliana Opriță, purtătorul de cuvânt al Aeroportului sibian.
Deschiderea ofertelor în cadrul licitației pentru cele șapte noi rute este programată pe 9 iulie, în timp ce pentru licitația legată de ruta Sibiu – Londra (aeroportul Luton) deschiderea ofertelor este programată pe 3 iulie.

Minim două zboruri pe săptămână

Dacă în cazul licitației Sibiu – Londra, conducerea Aeroportului a prevăzut în documentația de licitație ca legătura să fie făcută cu Aeroportul Luton, pentru celelalte șapte destinații scoase la licitație, alegerea aeroportului internațional este lăsată pe seama potențialelor companii interesate. Potrivit caietului de sarcini, firmele care doresc să beneficieze de ajutoarele de stat plătite din bugetul județului Sibiu (în valoare totală de 2,8 milioane de euro) vor trebui să opereze minim două zboruri pe săptămână către orașele mai sus enumerate.
În momentul de față, Sibiul nu este legat prin niciun zbor direct de cele șapte orașe ale Europei, incluse ca destinații în licitația organizată de CJ Sibiu pentru Aeroport.
Documentațiile de licitație pot fi obținute de companiile de zbor în mod gratuit, pe baza unei solicitări scrise, însoțită de copia Certificatului de Operator Aerian si a Licenței de operare în termen de valabilitate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

32 comentarii

un sibian

Acum 10 ani

foarte bine!!! Sa se miste aeroportu\' sa bage cateva zboruri si sa repare alunecarile de teren, sa avem un aeroport in rand cu lumea, sa nu mai zburam din cafeneaua aia de la Tg Mures sau din Cluj.
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

doar jumate din ele daca se concretizeaza in prima faza ar fi excelent....mai adaugam si cargo-ul, DHL-ul si putem spune ca avem si noi aeroport.
Raspunde

Bogdan

Acum 10 ani

Clauza de 5 ani... e cam riscanta pentru orice companie! Poate Londra sa se concretizeze ... dar cam atat.
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

suna bine,dar sa se si concretizeze...sper
Raspunde

brrrrrrr

Acum 10 ani

tzepe si vorbe aiurea...cine le crede minciunile e batut in cap...dar romanii sunt o natzie de batuti in cap si le place minciuna,curvaria si coruptia asa k o sa mai viseze cai verzi pe rute europene...bv cindrea mai dui de nas si fa ti plinul k le place asa
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

uite si soferu de autocar, ofticat ca pierde calatorii si ii mai taie Domnu\' injinier din salariu!!! :)
Raspunde

brancusi

Acum 10 ani

v am lasat saraci si prosti si v am regasit mais araci si mai prosti...asta era cu aproape un secol in urma..nu sa schimbat nimic in tziganiadia
Raspunde

Alex

Acum 10 ani

Daca era cineva interesat venea si fara licitatie.
Raspunde

...

Acum 10 ani

@8 Au venit si au fost respinsi
Raspunde

Xx

Acum 10 ani

Cat timp mai are atlassibu autocare no sa avem noi rute in europa, pana si carpatair nu mai opereaza pe sibiu intr-o zi o sa ajunga muzeu aeroportul nostru ! Traim intro tara de hoti si asta ne ocupa tot timpul...
Raspunde

Xx

Acum 10 ani

Cat timp mai are atlassibu autocare no sa avem noi rute in europa, pana si carpatair nu mai opereaza pe sibiu intr-o zi o sa ajunga muzeu aeroportul nostru ! Traim intro tara de hoti si asta ne ocupa tot timpul...
Raspunde

Bologna

Acum 10 ani

Milano SI Venetia. Ar fi fost mai bine Milano SAU Venetia, SI Bologna, in pozitie mai strategica. Dar mai bine asa decat nimic. Sa speram acum.
Raspunde

nimic

Acum 10 ani

bai nu vati prins astia liciteaza din 3 in 3 luni si uite asa trece si vara asta si tot licitam pina vine anu urmator asa se spala creierile facem dar nu facem tipic comunist politica de adormire
Raspunde

ponositu

Acum 10 ani

n\'ar fi mai bine sa zburam cu autocaru?
Raspunde

Culae

Acum 10 ani

Ar fi fantastic daca ar exista interes pentru cursa de DORTMUND! Asa l-ar rezolva si pe domnu\' inginer de la autocare! Poate se incumeta WIZZ sa faca si cursa asta, chiar daca o au de l Cluj si Tg Mures. Germanwings?! Ryan Air? EasyJet? Air Berlin(p-astia nu ii lasa sasu\' ca le strica socotelile la Lufthansa si Austrian)?
Raspunde

io

Acum 10 ani

vine tiriac D H L si ia tot cu iarba si gard si primaria plateste de zece ori mai mult .
Raspunde

@6un sibian cretan

Acum 10 ani

du-te, bai amaratule, si arunca-te\'n cibin, loaza, da\', mai intai, treci si fa-i omului un sugiuc, ca sa-ti dregi glasu\'...
Raspunde

CipSB

Acum 10 ani

De acord cu 10!
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

Foarte inspirat titlul articolului daca nu se \'lanseaza\' avioane sau rachete macar o licitatie sa se mai lanseze de pe aeroport, Postarile de la 10 si 18 sunteti neste masculi de oaie, sunt si alte aeroporturi in tara unde nu exista firme mari de transport rutier si aeroporturile lor merg la fel de \'bine si rentabil\' ca al nostru. Credeti ca lumea adora sa mearga 3 zile cu autocarul pana in Spania eu cred ca nu si alta certitudine e ca lumea nu are bani sa-si permita sa mearga cu avionul si mai ales sa aiba si bagaj voluminos care ridica pretul biletului pana la cer. Dupa rationamentul vostru de 2 lei in Sibiu nu merge lumea la lucru cu elicopterul din cauza Tusib-ului.
Raspunde

unu\'

Acum 10 ani

Bologna fratilor, de ce Venezia ? Oricum cred ca o s-o vad pe asta cand o zbura porcul, dar eu tot mai sper....
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

speranta moare ultima...
Raspunde

o_o

Acum 10 ani

Pe Venetia se zboara din toata Romania, in schimb catre Pisa sau Florenta ar fi fost mai indicat, poate si mai profitabil, nu-s prea multe zboruri intr-acolo. La fel si cu Spania. De ce nu Malaga, Sevilla, Murcia sau alte orase mari mai de la sud, care nu prea sunt acoperite?
Raspunde

@19

Acum 10 ani

Prietene, doctoru injiner Carabulea a fost unul dintre cei mai mari opozanți ai dezvoltării aeroportului din Sibiu. Într-adevăr, nimănui nu-i convine să meargă 3 zile în cocinile lui pe roți, dar dacă nu există alternativă ??? S-a văzut ce putere avea să schimbe înalți funcționari. Crezi că la nivel local n-a putut să ungă nimic ??? La Botesch și la Johannos ave și are ușile deschise la orice oră. Deh, era cel mai mare investitor autohton, Acum să-l vedem, adică să nu-l mai vedem! Să rămână-n pușcărie și să se dărâme tot falsul imperiu de carton pe care l-a construit. Sibiul se poate dezvolta mult mai bine și fără asemenea \"investitori\". Un nenorocit de șef de coloană făcut doftor de Costică, Mihăiță și Claudiță se vroia marele salvator și investitor din județ. Să stea-n pușcărie până îl roagă foștii angajați batjocoriți să iasă afară.
Raspunde

@23

Acum 10 ani

Ai dreptate il punem pe cindrea care a vindut Sibiul brasovenilor si miticilor de la bucale-asta mare salvator,nu aia care au facut ceva ptr, judetu asta
Raspunde

@23

Acum 10 ani

Ce a făcut bre piticu\' ăla complexat pentru Sibiu ????? Era plin de responsabilitate socială și se îngrijea permanent de binele angajaților și a comunității locale. Ce să-ți spun ?!?! Din partea mea să putrezească-n pușcărie că nu mă impresionează cu nimic. Și în altă ordine de idei: nu vorbeam nimic de Cindrea care e la fel de looooooser ca și Carabulea. Nici unul dintre ei nu a făcut nimic pentru oraș/județ Doar propriile interese și le-au urmărit. Aș ca putem găsi pe alții.
Raspunde

No comment

Acum 10 ani

Ori pe aici au fost idioti ori dislexici.... Nici un comentariu nu are legatura cu cel la care se refera. Mi-e jena sa mai zic ca-s de aici :(
Raspunde

:)

Acum 10 ani

Sibiul a ajuns de o groaza de timp sub talpa marilor \"oameni de afaceri\" si voi acum va treziti? Nu se face NIMIC pentru sibieni, doar pentru interese si imagine. Va meritati soarta de sclavi.
Raspunde

@ :)

Acum 10 ani

D\'aia se si saluta cu servus.
Raspunde

Syb

Acum 10 ani

O legatura directa cu new york cam pe cand?
Raspunde

justitie

Acum 10 ani

cum nu se face nimic ba complexatule-canalizari,strazi,locuri de munca-asa o fost Sibiu ba handy,iar cu sclavii,in toata lumea asta banii se cistiga prin munca nu prin spoliat si furat bani cum faceti voi ba comunistule,furati banii de a cei care muncesc,va dati salarii si pensii babane fara sa fi facut nimic,pentru asa ceva dincolo esti bagat la bulau ,comunist timpit.Ce se intimpla cuu deconcentratele de la brasov,alba,bucuresti etc,spoliatori de bani nemunciti,acolo-i marea problema-vrem explicatii
Raspunde

K0eSvorG

Acum 10 ani

Having defined the vital terms of the contract, the contract will set forth the exact terms of the agreement. Most policies are written in outline form and organized around sections. Each section of the Quotes Chimp covers one specific topic of the agreement. For example, Section I of a homeowner's insurance policy deals with property coverages, and Section II with liability. Thus, each area of the contract that deals with property coverage in the policy will be labeled as "Section I" material and each part that sets forth the terms of liability coverage will be labeled as "Section II." Most policies have several sections within each insurance agreement.
Raspunde

Logic

Acum 9 ani

Florenta, Toulon, Reus, Paris, Madrid, Roma, Milano. Cam astea ar fii cele mai logice destinatii. Daca iti arunci mutra pe harta, intelegi de ce. Cu respect. Cred ca e timpul sa trecem peste mintile oamenilor gen Cindrea sau ciobanu\' de la Atlassib si sa gandim bine pentru Sibiu. Cred ca daca aeroportul va incepe sa se dezvolte puternic, va fii, cel mai tranzitat din tara. Si de-asta nu le convine unora si au pus piedici, multi ani, tuturor initiativelor. Ar trebui sa stie, ca fara Sibiu, Romania ar fi fost ca Bulgaria sau poate deloc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus