Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Clasici, moderni, contemporani in colectia lui Lucian Pop

Colaborarea Muzeului Naţional Brukenthal cu colecţionarii sibieni şi numai, mai aduce în faţa publicului o nouă expoziţie, cu lucrări din colecţia particulară Lucian Pop.

„Complexitatea colecţiei, varietatea autorilor şi genurilor şi numărul semnificativ de lucrări de mare valoare ce pot constitui un profit estetic şi spiritual pentru publicul vizitator, au determinat desfăşurarea acestui proiect pe două segmente, primul fiind dedicat pictorilor clasici şi moderni (găzduit de Muzeu în vara anului trecut: august – septembrie 2012), iar cel de-al doilea, rezervat pictorilor contemporani (iunie – august 2013)”, spun organizatorii.

Selecţia din această vară va readuce pe simeza expoziţiei câteva dintre capodoperele colecţiei, printre care „Pierrot”, a lui Ştefan Luchian şi „Ulcica cu flori de câmp” a lui Ioan Andreescu, valorificând tablouri reprezentative pentru creaţia câtorva dintre cei mai faimoşi artişti contemporani, de la Corneliu Baba, la Dan Hatmanu, Constantin Piliuţă, Georgeta Năpăruş, Sabin Bălaşa, Vasile Grigore, Ion Alin Gheorghiu, Horia Bernea şi mulţi alţii.

Colaborarea dintre Muzeul Naţional Brukenthal şi această colecţie particulară din Târgu Mureş, a generat şi un alt proiect comun: Galeria de Artă Lucian Pop, gândită ca muzeu, instituţie privată organizată şi consiliată de specialiştii Muzeului Naţional Brukenthal, rezultat al „generozităţii colecţionarului de a împărtăşi patrimoniul artistic pe care îl deţine cu iubitorii de frumos, precum şi al interesului şi disponibilităţii Muzeului de a se implica în proiecte novatoare, care să deschidă noi spaţii de cultură şi artă, şi să ofere mobilitate, diversitate şi un nivel de excelenţă vieţii cultural artistice din România”.

Vernisajul va avea loc joi, 20 iunie, de la ora 13:00, la Muzeul Naţional Brukenthal, Casa Albastră, Sala Multimedia.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

WegLaQ1jXW

Acum 8 ani

Problema cu fumatul, dupa praere mea, poate fi tradusa destul de simplu: daca eu sunt undeva si dupa masa am chef de un Sprite (luat doar ca exemplu), toti cei aflati pe o raza de 1-2m in jurul meu vor lua si ei cate un gat de Sprite ori de cate ori beau eu. Sunt curios daca unui fumator i-ar conveni sa asocieze berea sau cafeaua cu gustul de Sprite.Nu comentez cazul persoanelor care intra in sevraj cum ies din metrou si isi aprind cu nesimtire tigarile inca de pe scarile rulante pentru ca acolo e de fapt problema unei tarii de caracter neglijabile (adica sunt niste carpe care si-ar da si o mana numai sa nu astepte 5 minute sa fumeze) cate ore poti sa mergi cu metroul ca sa nu mai rezisti 2 minute?
Raspunde

bSeRkRH1I6J

Acum 8 ani

QuotesChimp can take years to receive benefits. When a wounded man seeks harms under the fault system, he or she must regularly go through years of waiting to receive harms due to the time consuming exercise of bringing a legal case and waiting for a court date (assuming a swift resolution can't be reached with the underwriter of the man at fault). Sadly, statement collectors, like the tides, wait for no guy. Therefore, several have been fiscally destroied while waiting to collect their cash.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus