Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
24°C

Motu` satului. Primarul din Rasinari: anul acesta, FITS a jucat in tramvaiul Rasinariului

Unul din cei mai tineri primari din județ, Bucur Bogdan este deja la al doilea mandat de edil al comunei Rășinari. Pentru rubrica ”Moțu' satului” – cea în care vrem să vedem ce au realizat din ceea ce au promis aleșii din 2012 – Bucur Bogdan ne-a trimis scrisoarea cu promisiunile făcute înaintea alegerilor de acum un an.
Dintre cele ”bifate”, ar fi de enumerat asfaltarea străzilor Copăcele, Nouă și Droc, construirea bazei sportive din comună (primul meci a fost cu actuala Voința din Sibiu), dar și finalizarea lucrărilor la adăpostul de la Cânaia.
Însă unul dintre cele mai mediatizate subiecte legate de Rășinari este cel legat de tramvaiul ce leagă Sibiul de această comună. ”Tramvaiul a fost preluat de la Sibiu. Piesele de teatru care s-au jucat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu au avut sprijinul Primăriei Răşinari, de această dată. Am depus eforturi mari de a curăţa copacii de pe marginea pădurii şi linia. Dacă nu am fi făcut aceste eforturi nu s-ar fi jucat piesele de teatru”, arată Bucur Bogdan.
Important de menționat este că, odată cu predarea liniei de tramvai către comuna Rășinari, în sarcina acesteia a rămas și asigurarea (inclusiv a finanțării) transportului între cele două localități. ”Pentru rezolvarea transportului între cele două localităţi ne-am organizat societate de transport care a preluat activitatea Tursib pe ruta Răşinari – Sibiu”, arată primarul.

Lista pentru următorul an

Peste un an, la rubrica ”Moțu' satului”, Bucur Bogdan promite că va putea arăta ca realizate o hală pentru vânzarea produselor din carne și lapte, aflată în lucru, precum și un cămin cultural reabilitat. ”Amenajarea zonei centrale din faţa Căminului Cultural este un proiect aprobat pe Măsura 322 și finanțat prin intermediul  GAL Mărginimea Sibiului. Reabilitarea Căminului cultural – încălzire centralizată, uși și geamuri schimbate, instalație electrică reabilitată și sistem de sonorizare – este un proiect aprobat spre finanțare prin intermediul Companiei naționale de investiții și este posibil să intre în lucru din acest an”.
În acest moment, potrivit primarului Bogdan, se lucrează la proiectul tehnic de realizare a unui drum forestier cu o lungime de 15 km, finanțat prin intermediul APDRP. ”Dacă lucrurile merg bine, lucrările pot începe din acest an”. În fine, pentru următorul an, primarul din Rășinari își propune să înceapă reabilitarea balustradei din zona centrală și a podului din Ștează. ”Se va realiza în mai multe etape, pe mai mulți ani”.

Avere de primar

Numele lui Bucur Bogdan a devenit cunoscut în Sibiu încă din anii 2000, când lucra în cadrul activei  - pe atunci – Fundații Pro Democrația. Acum, în calitate de primar, Bogdan completează și declarații de avere. Potrivit celei mai recente, primarul din Rășinari deține împreună cu soția două terenuri intravilane (200 și 420 de mp), plus o casă de 96 de mp, primită prin donație. Mașina personală este un Peugeot 306 din 2001, iar la rubricile ”datorii” și ”conturi bancare”, Bucur Bogdan a tras linie. Venitul anual al primarului este de aproape 32.000 de lei (aproximativ 2.650 de lei lunar).

Scrisoarea către rășinăreni
din 15 mai 2012

   Dragi răşinăreni,

În primul rând, vreau să vă mulţumesc pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o în aceşti 4 ani de mandat. Nu puţine au fost vocile care la început îmi acordau 6, cel mult 8 luni de primărie după care ar fi trebuit să renunţ datorită faptului că răşinărenii sunt oameni încăpătânaţi şi este greu de lucrat cu ei. Cei care spuneau acest lucru nu s-au gândit că şi eu sunt răşinărean şi că atunci când încep un lucru nu renunţ până când nu duc la bun sfârşit acel lucru.

Au trecut aşadar 4 ani, cu folos spun eu pentru că se pot vedea diferenţele faţă de cum era Raşinariul la începutul mandatului meu. A fost realizată o reţea de canalizare de aproximativ 10 km pe străzile: Andrei Şaguna, Barcianu, Bozilor, Cimitirului, Câmpului, Ilarie Mitrea, Emanoil Ciucian, Fântânele, Gaterului, Grueţe, Hulii, Libertăţii, Muzeului, Ioan Bratu, Octavian Goga, Olarilor, Popa Bratu, Sibiului, Sub Coştiţă, Urdii. La reţeaua de apă am lucrat la captările din Strâmbu, Valea Muntelui şi am captat din nou Valea Plaiului. De asemenea am înlocuit conducta de apă pe străzile: Andrei Şaguna, Barcianu, Dosului, Ilarie Mitrea, Emanoil Ciucian, Fântânele, Gaterului, Grueţe, Hulii, Nicolae Droc, Nouă, Octavian Goga, Olarilor, Popa Bratu, Sibiului, Sub Coştiţă, Ştezii,Urdii, Prislop. Au fost asfaltate şi betonate străzile: Barcianu, Ilarie Mitrea, Hulii, Olarilor, drumul la Prislop şi repavate străzile Octavian Goga, Popa Bratu, Muzeului, G-ral Ilcuşiu, Cheii, iar altele au fost reabilitate: Emilian Cioran, Episcopiei, Cimitirului, Eugen Brote, Episcopiei. Au fost reabilitate drumurile de hotar la Trainei,  Căliniş, Grui şi Drăgoţii.
Am încurajat şi susţinut activitatea echipei de fotbal şi ansamblului de dansuri Răşinari. A fost realizată încălzirea centrală la cele două şcoli şi la primărie, am reabilitat băile şi a fost realizată o cameră frigorifică la Căminul Cultural. Au fost amenajate locuri de joacă pentru copii în mai multe zone din localitate.
 
Avem proiecte de continuat: licitaţie în derulare pentru asfaltare străzile Copăcele, Nouă şi Nicolae Droc şi proiectul pentru asfaltarea a 11 străzi din localitate licitaţie pentru hală şi amenajare piaţă comunală, finalizare  bază sportivă pe Valea Ştezii, amenajare parc şi reabilitare Cămin Cultural(încălzire centrală, schimbat uşi şi geamuri, instalaţia electrică, sonorizare), realizare drum forestier de 15 km, balustradă în zona centrală şi podul din Ştează, etc.

Pentru ca lucrurile să meargă bine am ales ca la aceste alegeri să particip cu echipa Uniunii Social Liberale USL, pentru că în aceşti 4 ani am realizat că este bine ca şi Consiliul Local să lucreze bine şi să pună interesele comunei mai presus de cele personale, cred că echipa pe care o propun este cea de care are nevoie Răşinariul pentru a se dezvolta.

Sper ca din această confruntare electorală singurii învingători să fiţi dumneavoastră cetăţenii comunei care să beneficieze de drumuri bune, de ordine de condiţii de viaţă decente.

Lucrurile nu se pot schimba peste noapte, de aceea este important să fim solidari, să strângem rândurile şi să găsim soluţii pentru ca viaţa noastră să devină mai bună.

Cred că dialogul cu cetăţenii comunei a fost deschis şi fără ocolişuri cu toţi cetăţenii comunei noastre. Experienţa mea, cei 4 ani de mandat sunt cele mai bune garanţii că sunt capabil să duc lucrurile în direcţia bună.

Continuam ÎMPREUNĂ pentru a reda Răşinariului strălucirea pe care o merită.


Al dumneavoastră,
ing.  Bogdan Bucur

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

y

Acum 10 ani

Respect!
Raspunde

estera

Acum 10 ani

bravo, felicitări, nu te opri, Bogdane, locul are nevoie de exorcizare
Raspunde

brrrrrrrrrr

Acum 10 ani

ce chestie..totzi primarii si altii din functii publice au case primite prin donatie....ha ha...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus