Marţi,
23.07.2024
Partial Noros
Acum
30°C

Volumul "Monarhiile Secolului XXI" va fi lansat in Sibiu

În acest weeekend va fi lansată la Sibiu cartea „Monarhiile Secolului XXI”, apărută la Curtea Veche Publishing şi semnată de Sandra Gătejeanu Gheorghe, director de protocol al Casei Regale, şi Ioan-Luca Vlad, consilier privat pnorific al Familiei Regale a României şi coautor al volumului “Jubileul Regelui”.

Volumul este o privire de ansamblu asupra tuturor celor 44 de monarhii de astăzi şi o incursiune în istoria, structura socială, cultura şi civilizaţia fiecăreia dintre acestea. Cuprinde informaţii despre protocolul şi genealogiile caselor regale, precum şi precizări asupra raporturilor dintre acestea şi Familia Regală a României. Alături de informaţiile generale oferite de volumul de faţă, autorii au cuprins şi informaţii punctuale, de natură statistică, privind geografia şi infrastructura fiecărui stat discutat. Prefața volumului este semnată de Majestatea Sa Regina Ana a României.

“Nu cred că există multe ţări în lume, ori monarhii, ori republici, cu un astfel de volum în patrimoniul cultural. Fiecare capitol are referiri la legătura dintre ţările-monarhii, fie că este vorba despre Canada, Australia sau Marea Britanie, sau o ţară mică, precum Andorra sau Liechtenstein, şi Casa Regală a României şi Ţara Românească în general. Se pot afla de acolo lucruri incredibile, despre care nu ştiam, iar volumul are şi un aspect fizic care îl face nespus de atrăgător, un amănunt de mare importanţă pe piaţa de astăzi” a declarat principele Radu al Românie.

Volumul este disponibil pe www.curteaveche.ro și în librării la prețul de 50 lei.

Lansarea va avea loc sâmbătă, 22 iunie, de la ora 12:00, la Galeria de Artă Europeană de la Palatul Brukenthal (Piața Mare nr. 4-5, etaj II).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus