Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-5°C

Proiectii inedite la TIFF, competitii sportive si conventia Transilvania Tattoo Expo in acest weekend la Sibiu

Chiar dacă Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu s-a încheiat, weekend-ul acesta nu este unul deloc sărac în evenimente.

Timp de trei zile Festivalul Internațional de Film Transilvania din Sibiu, aduce priecţii inedite în Piaţa Mare, la Cisnădioara, în Music Pub, la Teatrul Gong şi la Habitus. Pe agenda TIFF 2013 figurează două evenimente speciale, organizate în decorurile deosebite ale Cetăţii Cisnădioara şi Muzeului în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului.

Vineri, 21 iunie, la ora 21.30, la Cisnădioara va fi proiectat ”Samsara”, un documentar impresionant, iar sâmbătă, la ora 22.00, pe lacul din Muzeul Satului – ”Viaţa lui Pi”, revoluţionarul filmul al lui Ang Lee.

Pe ecranul din Piaţa Mare vor rula, până la finalul Festivalului, de la ora 22.00, cele mai tari pelicule ale momentului: vineri, 21 iunie, ”Zborul” (r. Robert Zemeckis, cu Denzel Washington), sâmbătă, 22 iunie, ”Atlasul norilor” (r. Tom Tykwer, Andy şi Lana Wachowski, cu Tom Hanks), iar duminică, 22 iunie ”Anna Karenina” (r. Joe Wright, cu Keira Knightlley şi Jude Law).

Nici competiţiile spotive nu lipsesc din acest sfârşit de săptămână. În perioada 20-21 iunie, la sala Transilvania se va desfăşura Turneu de box, Centura Păltiniş- Memorialul Fraţii Negrea. Concursul este de nivel naţional cu participarea unui număr de 10 echipe reprezentative din ţară şi se desfăşoară pe ringul de box al CSM Sibiu de-a lungul a două zile. În prima zi a avut loc cântarul oficial şi tragerea la sorţi a meciurilor, iar în următoarele zile se vor desfăşura meciurile de calificare în finală.

Vineri, 21 iunie, va debuta la Sibiu competiţia Sibiu Open, care se va desfăşura pe terenul Pamira. Turneu internaţional de tenis este inclus în calendarul Internaţional de tenis cu puncte în clasamentul mondial al Asociaţiei Tenismenilor Profesioinişti (ATP), organizat dupa regulile şi cerinţele ATP respectiv ITF.

Un proiect frumos, de promovarea a oraşului prin intermediul bolggerilor începe tot în acest weekend.

„Prin Sibiul meu” îşi propune promovarea şi prezentarea oraşului și județului Sibiu spre cei mai influenţi oameni din on-line-ul românesc. Astfel, 20 de bloggeri din România, cei mai importanţi, influenţi şi interesaţi de o astfel de prezentare, sunt invitaţi la Sibiu. Aici ei vor descoperi oraşul, tradiţiile zonei precum şi viaţa culturală a oraşului și județului.

Unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale anului este „Transilvania Tattoo Expo”, care se va desfăşura în perioada 21 - 23 iunie.

Transilvania Tattoo Expo aduce în peisajul cultural al oraşului Sibiu cea mai controversată formă de exprimare artistică, arta corporală. Conventia de tatuaje de la Sibiu este cea mai importantă convenție de tatuaje din Europa de Est şi este un proiect unic, ajuns anul acesta la cea de-a cincea ediție, care reunește anual peste 60 de artiști de renume mondial, reprezentând 14 țări de pe 3 continente.

„Convenția oferă o șansă unică celor care iubesc tatuajele de a-i întâlni pe cei mai mari tatuatori din lume. Pentru această comunitate aparte, pentru cei plini de prejudecăţi şi pentru marea majoritate, cei care nu au suficiente informaţii despre acest curent artistic, Transilvania Tattoo Expo reprezintă o platformă culturală care facilitează exprimarea liberă în cele mai originale moduri”, spun organizatorii.

Pentru cei care aleg să se relaxeze la un film la cinema Arta, în aceste zile rulează „Man of Steel”, în regia lui Zack Snyder, cu Henry Cavill, Russell Crowe şi Amy Adams.

În panteonul supereroilor, Superman este cel mai popular şi iubit personaj din toate timpurile. Clark Kent/Kal-El (Henry Cavill) este un tânăr jurnalist în jur de douăzeci de ani ale cărui puteri depăşesc puterea de înţelegere a oamenilor, îl fac să se simtă stingher. Transportat pe Pământ în urmă cu mulţi ani de pe Krypton, o planetă extraterestră avansată, Clark se află în faţa unei întrebări esenţiale - De ce sunt aici?

Filmul va rula vineri, sâmbătă şi duminică, de la orele 14:00, 16:30. 19:00, 21:30, la cinema Arta. Preţul unui bilet este de 12 lei.

Duminică, de la ora 11:00, la Tetrul Gong, copiii sunt învitaţi la joacă şi la teatru. Gabriela Mitrea, Mircea Corcoveanu, Horatiu Dancu aduc pe scenă spectacolul „Jucaţi-vă cu noi”. Spectacol interactiv este adresat copiilor preșcolari și școlari care doresc să ia parte la jocul actorilor.

“ Exaltant, interactiv și muzical, “Jucati-va cu noi” este o improvizație după o idee a actorilor Teatrului Gong. Spectacolul urmărește aventură unui pui de leu căruia îi place să cânte și care pornește într-o călătorie de unul singur pentru a-și face prieteni alături de care să formeze o trupă. Cei trei animatori prezenți pe scenă se folosesc de această poveste pentru a crea un show de divertisment în care le sunt prezentate copiilor valori ca pasiunea, curajul și loialitatea. Actorii își descoperă replicile și acțiunile spontan în urmă reacțiilor și sugestiilor venite din partea publicului. O reprezentație plină de viață în care muzică și jocul de lumini creează o atmosferă plină de haz invitând fiecare copil să participe activ la desfășurarea spectacolulu”, spun organizatorii.

Cei care vor să meargă la picnic, sunt aşteptaţi se sâmbătă de la ora 16:00, până duminică la ora 13:00 la „Electric camping - Full Moon picnic” în livada din Cisnadie. Aici vor putea petrece cu muzică electro, vor gusta preparate locale şi se vor putea relaxa în mijlocul naturii.

Concertele Estivale - Zilele Muzicale Româno Americane încheie weekendul la biserica din Cisnădioara, unde duminică, de la ora 17:00 va avea loc concertul cameral cu orgă Spirituals. Vor interpreta John McElroy, trompeta (SUA); Daniel Szasz, vioara; Teodora Circiumaru, orga. Intrarea este liberă.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus