Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Liberalii mai vor un deputat: "E foarte greu sa ramai parlamentar independent"

La Adunarea Generală a PNL Sibiu, președintele organizației locale a anunțat de la tribună că ”poate foarte curând vom fi peste colegii noștri de la PSD ca număr de parlamentari în județul Sibiu”. Singurul parlamentar care este posibil să ajungă în ograda” PNL este Iacob Pușcaș, deputat ales în Colegiul 4. 
Pușcaș și-a dat demisia din PPDD, partidul datorită căruia a și ajuns parlamentar, el primind mandatul în urma redistribuirii la nivel național. În același colegiu cu el mai este parlamentar și social-democratul Ioan Axente. Candidatul PPDD a strâns la alegerile parlamentare 4.633 de voturi, față de 10.565 voturi, atâtea cât a obținut Ioan Axente. 
După ce a demisionat din PPDD, Iacob Pușcaș s-a alăturat grupului independenților de la Camera Deputaților, iar la Adunarea Generală a PNL a participat în calitate de invitat special. ”Mi s-a părut normală prezența mea acolo, dealtfel a fost și domnul Cindrea, eu probabil am fost chemat mai mult din postura de fost președinte al PPDD Sibiu”, a declarat Iacob Pușcaș pentru Turnul Sfatului. Întrebat dacă ar putea intra în PNL, Pușcaș a rămas pe gânduri. ”Acum, la comisia pentru cultură stau chiar lângă domnul Tămâian, iar în plen sunt vecin, pentru că ne separ două rânduri, cu domnul Cazan. Am mulți prieteni în PNL, din alte județe, cu care mă înțeleg foarte bine, dar deocamdată nu se poate vorbi de așa ceva. Eu și ceilalți opt colegi ai mei am decis ca cel puțin deocamdată să rămânem independenți, acum a plecat și domnul Barbu, cel care este unul din cei care au înființat partidul, mai așteptăm și alți colegi. Vrem să rămânem o echipă”, a comentat Pușcaș. Deputatul a explicat însă condiția grea pe care o au parlamentarii independenți, lăsând loc de o posibilă înscriere în PNL: ”Sincer, nu știu cât timp voi rămâne independent, este foarte greu să rămâi parlamentar independent, e greu să lucrezi așa. Se spune că reziști independent maxim patru luni, după care trebuie să te înadrezi într-un grup. Dar la ora actuală nu pot să vă răspund dacă mă înscriu în alt partid. Sunt puține alternative și acesta este și motivul pentru care cred că vom rămâne totuși independenți. Ne-a fost greu până acum, nici măcar o secretară nu am avut, acum o să angajăm pe cineva”, a mai spus fostul deputat PPDD.
Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Johannis s-a arătat la rândul său dispus ca PNL Sibiu să mai primească un deputat. ”Dacă așa simte o aplecare spre PNL, poate să o facă”, a răspuns Johannis la întrebarea ”poate intra Iacob Pușcaș în PNL”.
Dacă fostul deputat PPDD va intra în PNL, atunci liberalii vor avea la nivelul județului Sibiu cinci parlamentari, trei deputați (Mircea Cazan, Ioan Tămâian și Iacob Pușcaș) și doi senatori (Sorin Ilieșiu și Nicolae Neagu). 
Mircea Cazan a făcut anunțul în cadrul Adunării Generale a PNL Sibiu, la momentul bilanțului, când a proclamat că cel mai bun rezultat al organizației s-a petrecut acum, cu el la conducere. ”La alegerile parlamentare din decembrie 2012 PNL Sibiu, dar și întreg Partidul Național Liberal a avut cel mai bun rezultat din toate timpurile, de 138 de ani. Am câștigat maximum cât se putea câștiga, am avut 4 candidați și toți 4 au luat peste 50%. Trebuie specificat că suntem printre puținele județe din țară unde parlamentarii PSD nu depășesc parlamentarii PNL și poate foarte curând vom fi peste colegii noștri de la PSD ca număr de parlamentari în județul Sibiu”, a spus Cazan.
Este posibil ca acest discurs să marcheze intrarea liberalilor în pre-campania electorală pentru alegerile europarlamentare, unde USL nu va mai exista pe liste, ci doar PNL, PSD, PC și UNPR. Competiția dintre PNL și PSD se va da la alegerile europarlamentare unde cele două partide își vor putea arăta superioritatea la nivel județean. De asta va depinde însă care dinttre cele două forțe politice va avea candidați locali pe liste. ”Probabil va exista o înțelegere prin care să nu se atace reciproc candidații de la PSD și PNL și atâta tot. În rest, fiecare să spună ce ar face pentru țară”, a anunțat primarul Klaus Johannis.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

licurici

Acum 10 ani

1. Din cate se stie, marele Cindrea nu a fost prezent, refuzand sa mearga la MASCARADA ( UN SINGUR CANDIDAT ) de alegeri a liberalilor - sau poate acest deputat sibian ( care sustine ca Cindrea a fost acolo ) nici nu stie cum arata Cindrea..... 2. Liberalii pot declara, comunica si plati orice articol vor, dar ca sa se laude Cazan ca lui i se datoreaza scorul bun din aceste alegeri, e stupid. Doar stie bine ca oricine ar fi candidat pe USL, lua mandatul. Jenant e ca toti liberlii au luat mandatele cu putin peste 50% in comparatie cu usl-isti din alte judete.......slabi domne, slabiiiiii si oportunisti....nimic nu vor face pentru noi
Raspunde

asta da randament :

Acum 10 ani

sa ai 4 candidati si 5 promovati...Sunt liberal si de aceea intreb : pe alegatori (dupa ce au ales) cine -i intreaba? Vezi, de -aia a blocat CCR (aripa basescu) revizuirea Constitutiei :ca sa se joace barbut cu voturile fraierilor care nu mai pot unfluenta destinul votului lor (nenorocit)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus