Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
2°C

Ariton: MAE poate fi total depasit, intr-o situatie extrema, pe linia comunicarii publice

Senatorul Ion Ariton a transmis astăzi un comunicat de presă în care critică lipsa de reazție a Ministerului Afacerilor Externe (MAE) în cazul accidentului din Muntenegru în care și-au pierdut viața 19 turiști români. ”Tragedia din Muntenegru a dovedit precaritatea sistemului informaţional al guvernului, în relaţiile cu reprezentanţele diplomatice ale României de pe teritoriul altor state. Considerăm impardonabilă neputinţa MAE de a comunica, duminica seara, opiniei publice româneşti date oficiale referitoare la evenimentul petrecut pe viaductul de la Moraţa, pe drumul european 65, timp în care circulau deja informaţii în mass-media despre teribilul accident rutier”, scrie Ariton într-un comunicat de presă.
Senatorul susține că situația putea fi gestionată mult mai bine dacă funcționarii din minister erau dotați cu aparatură de specialitate. ”S-a dovedit că MAE poate fi total depăşit, într-o situaţie extremă, pe linia comunicării publice. Dovada este însăşi deplasarea ministrului Titus Corlăţean, la Podgorica, pentru a coordona echipa operativă deplasată din România. Acest trist precedent trebuie să dea de gândit actualului guvern. Nu cu celule de criză încropite în miez de noapte se pot ţine asemenea eveniment sub control, ci cu dotarea tehnică de specialitate şi pregătirea profesională a funcţionarilor statului”, a declarat Ion Ariton.
Democrat-liberalul și-a exprimat totdată compasiunea pentru turiștii decedați. ”Înţelegem să fim solidari cu familiile celor care au avut de suferit în accidentul din Muntenegru. Ne exprimăm compasiunea faţă de pierderile de vieţi omeneşti, în ziua Sfintelor Rusalii. Duhul Sfânt să le poarte sufletele celor dispăruţi în veşnicia împărăţiei cereşti, iar familiilor îndoliate să le întărească spiritele greu încercate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

bravo

Acum 9 ani

afacere DRACULA PARC , a dat bani inapoi . In Sighisoara sa construit bodegi in centru , sa vedem unde mai fac sarbatoarea orasului. Soferul angajat MAI. de aceea a fost bilbiiala , nu stiau cum sa intoarca . UN MUSULMAN (sa-i de-a dumnezeu sanatate ) mai corect si constit profesional decit 90 / 100 din medici nostri .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus