Luni,
05.12.2022
Parțial Noros
Acum
7°C

Premiera la Gong: Don Quijote de la Mancha

Teatru Gong a pregătit pentru publicul tânăr un nou spectacol “Don Quijote de la Mancha”, în care actorii şi marionetele vor spune povestea celebrului cavaler pe înţelesul celor mici. Copiii sunt aşteptaţi la Teatrul Gong, miercuri, pentru a se bucura de călătoria lui Don Quijote, cu aventurile memorabile trăite alături de credinciosul Sancho Panza.

„Don Quijote de la Mancha” este un spectacol poetic, care explorează teme filozofice complexe şi extinde limitele posibilităţilor. Este povestea unui salvator neînţeles care-şi asumă nebunia şi încearcă să răstoarne tradiţii ineficiente şi periculoase. Realizat în maniera spectacolului de animaţie, se adresează atât copiiilor cât şi adulţilor şi propune o combinaţie de diferite forme teatrale, cum ar fi marionetele cu mai mult de patru fire, actori la vedere şi joc artistic al mâinilor.

“Don Quijote este un roman în trei volume, cu un limbaj nu tocmai uşor, aşa că a fost o provocare transformarea lui într-un spectacol concentrat pentru copii. Dar noi am vrut să scoatem în evidenţă inocenţa persoanajului, idealismul lui, dorinţa lui de a explora. Ceea ce face el nu este o nebunie, este o dorinţă a lui, pentru că idealismul lui poate fi perceput ca o formă de înţelepciune care duce la fericire. După ce vezi spectacolul nu poţi să nu te gândeşti cât de important este idealismul, că nu trebuie să renunţăm la el în favoarea lucrurilor banale, comune”, spune Mircea Corcoveanu, care îl joacă pe Sancho Panza.

Spectacolul este regizat de Mc Ranin, iar din distribuţie fac parte Jenö Major, Mircea Corcoveanu, Minica Baldea, Angela Páskuy, Barbara Crişan, Claudia Sthüler, Raluca Neacşu şi Daniela Dragomir.

Premiera va avea loc miercuri, 26 iunie, de la ora 19:00, la Teatrul Gong.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus