Marţi,
31.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-0°C

COD GALBEN de inundatii in Sibiu

Sibiul se află sub cod galben de inundații, de joi după-amiază și până vineri seară. Potrivit avertizării hidrologice, afluenții Oltului mijlociu, care traversează județul Sibiu, ar putea depăși cotele de atenție. Conform hărții (foto) transmise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, vizat este mai ales râul Cibin.

Atenționarea cod galben este valabilă până vineri la orele 18:00, în 11 bazine hidrografice şi afluenţii Oltului superior şi mijlociu.

Codul Galben privind depăşirea Cotelor de atenţie a fost instituit și pentru județul Vâlcea, dar și pe râurile din bazinul Jijiei (judeţele Botoşani şi Iaşi).

De asemenea, având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, este menţinută atenţionarea Cod Galben de inundaţii pe râurile mici din bazinele hidrografice: Suceava, Moldova, Bistriţa, Trotuş (judeţele Suceava, Neamţ, Bacău şi Harghita) şi pe afluenţii Oltului superior din judeţele Harghita, Covasna şi Braşov, pe râurile mici din bazinele superioare şi mijlocii ale Argeşului, Ialomiţei (judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Prahova), Buzăului (judeţele Covasna şi Buzău), Putnei, Rm. Sărat (judeţele Vrancea şi Buzău), din bazinul superior al Bârladului şi pe afluenţii săi din judeţele Iaşi, Vaslui şi Galaţi.

Fenomenele hidrologice periculoase vizate (scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri rapide de debite şi niveluri pe unele râuri mici, cu posibile efecte de inundaţii locale) se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe afluenţii de grad inferior ai râurilor, cum este și cazul Cibinului.
 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

gina

Acum 9 ani

Locus pe str ocnei si acum doua zile mía inundatii casa nu stiu ce face primario dar mai bine lasa strada asa
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Stimată doamnă (domnişoară) nu e clar, cine v-a inundat casa, Mia sau Locus?
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

mai lasa-i in pace pe oamenii sarmani sa-si spuna si ei ofurile ,tu repede cu mistocareala ,tu n-ai vazut ce fraza coerenta a scris gina bormasina ,poate doar tu nu ai inteles sasule pt ca ai in cap numai concerte cu sepultura ,metallica eagles,savoy,led zeppelin si florin parizer sau salam nust cum naiba-i zice exact la svabu asta tuciuriu de-al lui cioaba ha ha
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus