Luni,
29.11.2021
Cer Senin
Acum
12°C

Defilari la Cetatea Cisnadioara si in Piata Aurarilor in a III-a zi de Feeric Fashion Days

În cea de-a doua zi a Feeric Fashion Days ambele prezentări individuale s-au desfășurat conform programului inițial și au fost un succes.

Olimpia Dobrotă a impresionat asistența sosită în Muzeul Civilizației și Tradiției Populare Astra cu o colecție inspirată din portul tradițional românesc. De fapt, întreaga prezentare a avut un iz tradițional, publicul fiind transportat până în zona olăritului cu căruțe trase de cai. Prezentarea a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului rutier din Muntenegru. Denumită „Frenezia Cusăturilor Decorative”, colecția este rezultatul unui studiu făcut asupra cusăturilor manuale din arta tradițională românească. Ideea de bază a colecției este transpunerea vestimentară a portului popular într-un aspect nou, contemporan. Cromatica cuprinde paleta de culori pornind de la alb, crem, bej, orange, roșu, bordo și negru iar materialele pornesc de la voaluri, mătăsuri și dantele până la lână.

Prezentarea de seară a avut loc într-un loc extrem de spectaculos, sub boltele misterios luminate de la Casa Artelor. Peste 200 de persoane au venit în Piața Mică pentru a vedea ultima colecție a studentei sibiene Andra Papuc. Colecția „Hall of Fame” este colecția de licență a designerului, iar piesele pot fi achiziționate și în magazinul „A for A” de pe strada Conrad Haas. Andra a prezentat anul trecut o colecție colectivă în cadrul festivalului, iar anul acesta a fost prima ei prezentare individuală.

Cea de-a treia zi de festival programează două prezentări în locații inedite. Anca Stănilă revine în Feeric Fashion Days cu o prezentare individuală ce va avea loc în decorul medieval al Cetății Cisnădioara, de la ora 17:00. La ora 21:30, în Piața Aurarilor, Ana Maria Șut își va prezenta colecția într-un haos controlat. Prezentarea nu va avea backstage, cum se obișnuiește, ci modelele vor porni, în același timp, de pe toate cele patru intrări în piață.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus