Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Vreti un bulz? Haideti la Festival!

Unul dintre cele mai recente ”festivaluri tradiționale”, dar care a reușit să adune de fiecare dată mii de participanți, este programat la finele acestei săptămâni la Gura Râului. Ajuns la a zecea ediție, Festivalul Bujorul de munte își are originea numelui în zona Iezerelor Cindrelului, locul de unde izvorăşte Cibinul și unde în această perioadă a anului înflorește bujorul de munte.
”La fiecare ediţie dorim să aducem noutăţi la festival şi să introducem momente noi. Şi anul acesta cu sprijinul d-nei Silvia Macrea, director al  Cindrelul-Junii Sibiu, gurană de-a noastră, ne vom bucura de un program folcloric deosebit, atât specific zonei, cât şi susţinut de invitaţi speciali. Bucătăria tradiţională va fi prezentată de pensiunile din localitate”, anunță Călin Gheorghe, primarul din Gura Râului.
Festivalul Bujorului va avea loc anul acesta în zilele de 6 și 7 iunie, pe platoul de la baraj.

Sâmbătă, 6 iulie, începând cu orele 18.00 o să aibă loc „Cina ca la stână” apoi pe scenă vor evolua: Ansamblul Folcloric Mărginenii din Săliște, Ansamblul Folcloric Românașul din Saschiz - Jud. Mureș, Ansamblul Folcloric  Comorile Arpașului din Arpașul de Jos, Ansamblul Folcloric Gugulanul din Borlova - Jud. Caraș Severin, Ansamblul Bujorul de Munte din Gura Rîului, Recital Elevii Școlii Populare de Arte și Meserii Ilie Micu, Maria Lepindea, Gabriela Tuță, Marcel Părău, Ilie Medrea, Camelia Cosma Stoiță, Veta Biriș și Vasile Conea.
Duminică, începând cu ora 11.00 are loc primirea oficialităților la poarta de intrare în Gura Rîului, la ora 12.00 în fața bisericii din comună,  jocul junilor,  iar începând cu ora 13.00, în aval de Baraj, începe spectacolul folcloric susținut de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul - Junii Sibiului” împreună cu soliștii Viorica Telcean, Nelu Albu, Izabela Tomiță, Adina Hada, Daniel Rosalim, Alina Pinca, Robert Târnăveanu, Nineta Popa, Sava Negrean Brudașcu, Cristian Pomohaci,  spectacolul se va încheia cu PETRECERE BĂNĂȚEANĂ alături de Dumitru Teleagă și orchestra condusă de Viorel Tajkuna.


Sursa: Comunicat Cindrelul-Junii Sibiului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

cititor din Mărginime

Acum 10 ani

Traian Deleanu în Mărginimea Sibiului preparatul alimentar menţionat de d-ta mai sus se numeşte cocoloş cu brânză de burduf. De unde ştii dumneata de\"bulz\"?
Raspunde

@1

Acum 10 ani

corect!
Raspunde

alt cititor

Acum 10 ani

Stimate cititor! Te plictisesti si nu ai la cine baga de vina? Bulz e o denumire traditionala! Cum suna titlul? \"Vreti un cocolos cu branza de burduf? Haideti la festival\". De aceea merge tara asta in jos!
Raspunde

@alt cititor

Acum 10 ani

Băi ignorantule, întreabă tu pe un locuitor din Mărginime de \"bulz\" şi vei vedea că eşti luat la băşcălie. În Mărginime I se spune \"cocoloş\". Eu îs din Cacova şi pot să-ţi spuns că peste tot unde am umblat în Mărginimea Sibiului, de la Boiţa pân\' la Jina toţi localnicii îi spun \"cocoloş\". Trăznite-ar!
Raspunde

mircea

Acum 10 ani

bai faci ce faci si esti tot cu bucatura in gura ,mai da si pe verdeturi ca este sezonu ,nu de alta dar prea multa carne mareste colesterolu ,asa ca da pe legume
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Toate ca toate, dar cocoloşul cu brânză e un adevărat brend în zonă ca şi sloiu\'!<br> Stie careva ce-i ala?
Raspunde

cucubau

Acum 10 ani

am servit si eu un ,,bulz,,ce continea cocolos cu branza,anul trecut la zilele rasinariului.va spun drept,continea cca.98% mamaliga,restul numai branza.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus