Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Un weekend bogat in evenimente la Sibiu: concerte, festivaluri si Red Bull Romaniacs

Weekendu-ul începe pentru sibieni cu concertul susţinut de naistul Radu Nechifor şi invitaţii săi. În Piața Mare, cu o scenografie de lumini și sunet specială, într-un decor inedit, având în spate o producție tehnică impresionantă, Radu Nechifor și invitații săi vor spune Povestea Naiului.

„Vineri, 5 iulie, de la ora 20:30, Sibiul va fi martorul unui spectacol unic realizat de Asociația Internațională de Tineret Become cu scopul de a ne face să îndrăgim naiul, să-i admirăm posibilitățile de expresie și să-l respectăm”, spun organizatorii.

O scenă rotativă, o trecere lină prin patru genuri muzicale diferite, o orchestră cu 16 instrumentiști, patru invitați speciali, 30 de artiști și un setlist care începe cu Vivaldi și se termină cu “Ciocârlia”, trecând prin „New York, New York” și „Clocks” a celor de la Coldplay. Aceasta va fi Povestea Naiului, spusă de Radu Nechifor și invitații săi - Felicia Filip, Ionuț Fulea, Cezar Cazanoi, Marius Preda, Mircea Ardeleanu, Traffic Strings, Dream Catchers, Ozana Barabancea și Proconsul.

Festivaluri de teatru

Festivalul Internaţional de Animaţie de la Sibiu „Stagiunea de vară” a ajuns la cea de-a VI-a ediţie, iar în acest sfârşit de săptămână trupe de teatru din şase ţări vin la Sibiu pentru a juca în faţa publicului sibian. C

ea de-a VI-a ediţie își propune să reunească într-un mini sezon teatral, teatre profesioniste din străinătate și personalități ale vieții culturale europene, “dorindu-se a fi un eveniment multicultural, un mijloc atractiv de educare prin cultură, un mijloc creativ de comunicare directă, de apropiere față de artă în general”.

“ La festival vor participa două trupe din Austria, una din Germania, una din Grecia, trei din Bulgaria, două din Franţa şi una din Republica Moldova. Spectacolele au traducere în limba română, iar preţul unui bilet la un spectacol este de 7 lei. Spectacolele se joacă la Teatrul Gong.

În perioada 5-7 iulie şi Sibiu International Fringe Festival aduce în oraşul de pe malul Cibinului spectacole care merită văzute. Vineri, de la ora 19:00 „Un cuplu ciudat”, se joacă la Adore (str. Piaţa Cibin, nr. 5), iar de la 22:00 spectacolul „Acasă”- în secţiunea spectacole de apartament (apartament, str. General Magheru, nr 22).

Primul festival internaţional Fringe din România aduce pe scena Sibiului trupe din toate colţurile ţării, dar şi de peste hotare, 25 de trupe cu peste 150 de participanţi care vor susţine 42 de reprezentaţii în 8 spaţii de joc.

Lansări de carte şi raliu de hard enduro

Tot vineri, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas, Dagmar Dusil îşi va lansa cartea „Privind înapoi prin fereastra bucătăriei” Privind înapoi prin fereastra bucătăriei” de Dagmar Dusil reprezintă o călătorie afectivă în Sibiul de la jumătatea secolului al XX-lea ce are ca pretext reîntoarcerea în bucătăria familiei, cu delicioasele rețete săsești, românești, ungurești, austriece și chiar italienești ce ilustrează multiculturalismul acestui oraș de poveste. În jurul rețetelor se recreează o atmosferă intimă, plină de încărcătură emoțională și marcată de portrete reușite.

Dagmar Dusil s-a născut la Sibiu în 1948 şi a scris proză, poezie, eseuri şi este şi traducător. A urmat cursurile Facultăţii de Filologie a Universităţii Babeş Bolyai din Cluj Napoca şi după absolvire a predat limba engleză în oraşul natal. În prezent, locuiește în Germania. Alături de Dagmar Dusil, vor lua cuvântul la lansare şi viceprimarul Astrid Fodor, traducătorul Michael Astner, scriitoarea Ioana Ieronim şi jurnalista Beatrice Ungar.

Volumul poate fi găsit la prețul de 25 lei în librăriile din țară.

Red Bull Romaniacs a devenit o tradiţie pentru sibieni, iar în perioada 2-6 iulie la Sibiu vin pasionaţii de motociclete din toată ţara pentru a urmări un raliu internațional de hard enduro cunoscut pe plan mondial ca fiind cel mai dur raliu de acest gen din lume. În acest an evenimentul serbează ediția cu numărul zece și reușește să adune la start 360 de concurenți din peste 40 de națiuni, printre care Africa de Sud, Venezuela, Brazilia, Australia, SUA, Canda, Ucraina, Rusia şi Kenia.

Distracţie în Muzeul Astra

Cea de-a VIII-a ediţie a Zilelor Culturii Vâlcene reuneşte în perioada 6-7 iulie, în Muzeul Astra un Târg al Meșterilor Populari Vâlceni şi un spectacol folcloric susținut de ansambluri de interpreţi, instrumentişti și dansatori ale așezămintelor culturale şi ale şcolilor gimnaziale vâlcene.

Tot în Muzeul Astra, duminică, 7 iulie, va avea loc şi cea de-a VIII-a ediţie a „Zilei Sugarului”. Evenimentul se va desfăşura la Etno Tehno Parc (intrarea dinspre Grădina Zooogică) între orele 10:00- 18:00 şi este dedicat, în primul rând, copilaşilor cu vârste cuprinse între o zi şi doi ani, dar şi părinţilor sau celor care se pregătesc să devină părinţi.

„Nu vor lipsi concursurile binecunoscute: Cross-ul Bebe, Cross-ul Bobocel, Miss şi Mister Bebe, Miss şi Mister Bobocel. Mămicile şi tăticii îşi vor demonstra aptitudinile în ceea ce priveşte cea mai grea meserie, cea de părinte, participâd la probele instructive şi distractive Mămica ŞtieTot şi Tăticul Priceput. Câştigătorii vor fi răsplătiţi pe măsura efortului depus, de partenerul oficial al evenimentului, Bella Happy, dar şi de ceilalţi sponsori. Psihologul clinician Oana Vasiu va oferi celor care vor obţine I, câte o şedinţă gratuită de consiliere psihologică pentru copil şi familie”, spun organizatorii.

Pentru sibienii care vor să încheie weekend-ul cu un film, la cinema Arta rulează „World War Z”, în regia lui Marc Forster, cu Brad Pitt şi Mireille Enos.

Într-o zi ca oricare alta, Gerry Lane se află într-un blocaj de trafic împreună cu familia sa. Ca fost investigator ONU, Lane simte că blocajul din trafic nu e unul obşinuit, cerul e brăzdat de elicoptere de poliţie, iar pe străzi e plin de poliţişti pe motociclete. Ceva face ca mulţimi de oameni să se atace cu ferocitate unul pe celălalt – un virus letal care se propagă dintr-o singură muşcătură, şi care tansformă oameni sănătoşi în creaturi de o sălbăticie greu de imaginat. Vecinii se întorc împotriva vecinilor, un străin amabil devine brusc un duşman mortal. Originile virusului sunt necunoscute, iar numărul celor infectaţi creşte exponenţial în fiecare zi, devenind rapid o pandemie globală.

Filmul va rula vineri, sâmbătă şi duminică, de la orele 14:00, 16:30. 19:00, 21:30, la cinema Arta. Preţul unui bilet este de 12 lei

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus