Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

"Fuchsiada" se joaca in Piata Mica

Asociația Sibiu 1191 aduce în acest weekend un nou spectacol pentru cei care iubesc teatrul „Fuchsiada”, de Urmuz, care face parte dintr-un lanț de zece spectacole aparținând proiectului "Sibiul și Avangarda".

“Fuchs nu a fost făcut chiar de mama sa… La început, când a luat fiinţă el nu a fost nici văzut, ci numai auzit, căci Fuchs când a luat naştere a preferat să iasă prin una din urechile bunicii sale, mama sa neavând deloc ureche muzicală… După aceea Fuchs se duse la Conservator”.

Datorită artei sale, Venus se simte atrasă de Fuchs şi hotărăşte să îl invite în Olimp, locul divinului şi al inspiraţiei prin excelenţă, unde îşi doreşte să petreacă cu el măcar o noapte. Fuchsiada pune în discuţie actul creaţiei artistice şi receptarea acestuia folosind mişcarea ca mijloc de expresie predominant.

Conflictul deci, face strict referire la ceea ce însuşi Urmuz spune în acest poem eroico-erotic şi muzical în proză, şi anume: „I se impuse lui Fuchs obligaţia de a distruge snobismul şi laşitatea cugetării în arta de pe meleagurile pământene”.

Fuchs reprezintă artistul pe care barierele mai degrabă îl provoacă şi îl inspiră în loc să-l descurajeze.

Din distribuție fac parte Radu Bucalae, Raluca Paun, Simona Calin, Anca Maria Ghita, Claudiu Mihail, iar regia este semnată de Laurenţiu Tudor.

Spectacolele vor avea loc sâmbătă, 6 iulie și duminică 7 iulie, de la ora 21:30, în Piața Mică, în spatele Bisericii Catolice, iar intrarea va fi liberă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus