Duminică,
23.06.2024
Parțial Noros
Acum
24°C

Cursurile gratuite de la Smart Lab-ul din Piața Mică a Sibiului: de la realitatea virtuală și lumea roboților, până la tehnologia digitală pentru seniori și inițiere Word și Excel

Cursurile gratuite de la Smart Lab-ul din Piața Mică a Sibiului: de la realitatea virtuală și lumea roboților, până la tehnologia digitală pentru seniori și inițiere Word și Excel

Aproape 400 de persoane au urmat cursurile Smart Lab-ului deschis în Piața Mică a Sibiului, anunță miercuri reprezentanții Primăriei Sibiu printr-un comunicat de presă. Adresate atât copiilor cât și adulților, cursurile variază de la realitatea virtuală și lumea roboților, până la tehnologia digitală pentru seniori și inițiere Word și Excel.

„Deschis publicului în 28 aprilie în sediul Primăriei din Piața Mică nr. 22, Smart Lab Sibiu a primit până în prezent aproape 400 de persoane cu vârste între 8 și 79 de ani. Un număr de 11 traineri au lucrat în Smart Lab pentru a-i ghida în experiența lor pe cei curioși și interesați să învețe”, transmite sursa citată.

“Pentru elevii care intră în lunga și plăcuta vacanță, dar și pentru publicul larg, Smart Lab Sibiu poate fi o activitate plăcută și productivă pentru vară. Acesta este un proiect prin care Primăria Sibiu continuă să se implice în domeniul educației, iar digitalul și creativitatea reprezintă viitorul în acest domeniu. Împreună cu partenerii noștri, oferim în Smart Lab instrumente de ultimă generație, necesare dezvoltării acestor competențe,” spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

În laborator se poate învăța, printre altele,  utilizarea echipamentelor smart, programarea roboților, folosirea editoarelor de text si calcul tabelar (începători/avansați), utilizarea aplicațiilor electronice puse la dispoziție de Primăria Sibiu și se poate lua contact cu realitate virtuală și lumea 3D. În funcție de tematica selectată, modulele sunt structurate pe una sau mai multe sesiuni. Participarea este gratuită. 

Citește și Primul Smart Lab din Sibiu. Primii instruiți aici vor fi profesorii de TIC de la școlile din oraș. Astrid Fodor: va fi disponibil pentru desfășurarea de lecții deschise pentru toate materiile

Citește și Smart Lab Sibiu a avut primii vizitatori. Cine și cum se poate înscrie pentru cursuri gratuite de competențe digitale

Cursuri disponibile

Tehnologia digitală pentru seniori

Acest curs se adresează în special persoanelor vârstnice dar nu numai, participanții vor afla informații legate de utilizarea calculatorului și a dispozitivelor mobile, noțiuni legate de navigarea pe internet, utilizarea căsuțelor de e-mail, WhatsApp, Facebook, Zoom etc. 

Tainele desenului 3D pentru elevi

La acest modul vei învăța concepte și tehnici de modelare și vei face primii pași spre imprimarea 3D cu ajutorul creioanelor 3D. Utilizând filamente din materiale plastice biodegradabile cu o paleta largă de culori vei realiza desene și mici lucrări de artă personalizate.

Echipamente 3D

La SmartLab prin intermediul imprimantei 3D vei învăța să interacționezi cu tehnologiile moderne, care devin deja norma pe piața muncii. În cadrul acestui modul vei învață cum funcționează o imprimantă 3D, iar pe baza unui model tridimensional sau prin accesarea unei biblioteci de modele poți obține prototipul dorit de tine. Mai mult decât atât, poți lucra și cu scannere 3D cu ajutorul cărora poți scana forma și suprafața unui obiect tridimensional pe care îl poți transforma în formă digitală, care mai apoi este imprimat.

Lumea roboților

Prin intermediul kit-urilor FableGo și FableExplore de la Shape Robotics înveți să construiești roboți inteligenți. Modulele Fable permit proiectarea și programarea unei varietăți de roboți: braț robotic, robot mobil cu roți, robot umanoid, hexapod sau orice alt concept dorești. Utilizând blocurile de comenzi din aplicația FableBlockly sau limbajul Python disponibil pentru cei mai avansați în domeniul programării, poți programa robotul să se deplaseze, să ocolească obstacole sau chiar să transporte lucruri.

Realitate virtuală

Ochelarii VR/AR sunt în folosiți în general pentru jocuri, dar la SmartLab ne-am propus să îi folosim cu programe adecvate prin care să asimilezi prin joacă diverse informații mult mai repede. Pe bază de mici proiecte care stimulează imaginația și creativitatea, poți învăța materii precum geografie, matematică, contabilitate, biologie sau chimie într-un cadru modern și atractiv, iar lecțiile sunt înțelese mult mai ușor. Educația prin realitate virtuală dezvoltă atât cogniția socială, cât și pe cea emoțională.

Tainele calculatorului

Participanții vor afla informații legate de utilizarea/descrierea calculatorului, modul de funcționare al calculatorului, crearea, modificarea, ștergerea fișierelor, noțiuni legate de navigarea pe internet etc. 

Inițiere Word

Participând la acest curs veți învăța cum puteți crea documente, cum puteți adăuga text într-un document, cum se formatează documentele etc.  

Inițiere Excel

Participând la acest curs veți dobândi noțiuni de bază necesare utilizării aplicației Excel. Acest curs se adresează persoanelor care nu au utilizat niciodată aplicația Excel dar și începătorilor. La acest curs ne propunem să atingem următoarele subiecte: navigarea într-un document, introducerea datelor si editarea acestora, utilizarea formulelor, referințe, vizualizarea datelor în format grafic și multe altele.

Doritorii se pot programa online pe sibiu.ro, secțiunea Programări online, alegeți unul dintre module și petreceți câteva ore folosind digitalul ca instrument de învățare și stimulent al creativității. 

Smart Lab Sibiu a fost creat de Primăria Sibiu în parteneriat cu Asociația INACO, compania Shape Robotics și Samsung România, funcționând în imobilul din Piața Mică nr. 22. Acesta este un spațiu care poate fi utilizat gratuit de toți cei care doresc să dobândească competențe digitale: elevi, profesori sau cetățeni de orice vârstă.

foto Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus