Marţi,
27.09.2022
Parțial Noros
Acum
12°C

Juventus Sibiu este noua campioana nationala la minifotbal

Noua campioană a României la minifotbal este echipa Juventus Sibiu, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 (1-0) în faţa jucătorilor de la Oz Er Golden Boys Buzău, în finala Campionatului Naţional de Minifotbal, desfăşurată duminică seara la Hunedoara.

Golurile formaţiei câştigătoare au fost marcate de Apostu şi Greavu, după ce meciul a fost întrerupt mai multe minute din cauza ploii.

Locul al treilea în turneul final a fost ocupat de ABC United Bucureşti, prin victoria cu 4-3 în faţa celor de la Mav Glissando Timişoara, după executarea loviturilor de departajare. La finalul timpului regulamentar de joc, cele două echipe se aflau la egalitate (1-1).

Fostul stelist Petre Marin (ABC United Bucureşti) s-a remarcat în cadrul jocului şi ca portar, în timpul loviturilor de departajare, după ce goalkeeper-ul echipei din Capitală a primit cartonaş roşu. Marin a apărat o lovitură de la nouă metri şi două de la şapte metri, dar a ratat, şi el, un penalty.

Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat Răzvan Radu (ABC United Bucureşti), iar premiul pentru cel mai bun portar a fost acordat lui Gabriel Coşa (Oz Er Golden Boys Bacău).

Juventus a câştigat anul trecut Cupa României şi a fost la un pas şi de câştigarea SuperCupei României.

Douăzeci de echipe din toată ţara s-au reunit la Hunedoara, de vineri până duminică, unde a avut loc cea de-a şaptea ediţie a Campionatului Naţional de minifotbal, competiţie dedicată exclusiv amatorilor.

Potrivit preşedintelui Federaţiei de Minifotbal din România, Răzvan Burleanu, acest sport are o dinamică pozitivă, la nivel naţional fiind legitimaţi peste 30.000 de jucători, în 36 de judeţe.

Fostul mare fotbalist Romică Gabor, "Balonul de Aur" de la Mondialul de tineret din 1981, s-a alăturat şi el susţinătorilor minifotbalului românesc, devenind cu ocazia acestui eveniment un ambasador al minifotbalului şi al încurajării dezvoltării sportului de masă în România.

Anul aceste printre jucătorii de minifotbal care au luat parte la Campionatul Naţional au fost şi foşti fotbalişti retraşi din activitate în prezent, cum ar fi Petre Marin, Adrian Pitu, Adrian Neaga, Leonard Naidin, Mihai Guriţă sau Eugen Beza.

"A fost un spectacol total cu un nivel foarte ridicat şi, mai mult decât atât, cu foarte multă dăruire din partea tuturor jucătorilor, ceea ce confirmă faptul că minifotbalul este un sport foarte iubit în ţara noastră şi că are totodată capacitatea de a aduce la un loc zeci de mii de practicanţi, contribuind astfel la dezvoltarea sportului de masă", a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România şi al Federaţiei Europene de Minifotbal, citat de Agerpres.

La Hunedoara a fost prezent şi preşedinte federaţiei internaţionale de minifotbal, Filip Juda, care a rămas impresionat de nivelul minifotbalului românesc, ce justifică încă o dată cele trei titluri europene câştigate de echipa naţională de minifotbal a României.

La începutul lunii septembrie minifotbalul românesc pregăteşte Super Cupa României dintre Juventus Sibiu, campioana acestei ediţii de campionat naţional, şi echipa Consiliului Judeţean Buzău, câştigătoarea Cupei României. În luna octombrie, cei mai buni jucători ai României vor avea posibilitatea de a participa la miniEURO Greece 2013, unde naţionala noastră va încerca să-şi apere titlul continental cucerit anul trecut.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

sibiu

Acum 9 ani

cel mai penibil articol despre o echipa din sibiu pe care il poti citi.nici un nume de jucator de la yuventus doar un articol de nimic.daca era vorba de lss vointa scria popelca si unde s-au nascut pseudofotbalistii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus