Miercuri,
21.10.2020
Innorat
Acum
3°C

Trei note de zece la Bac. Toate obtinute numai de fete. "Am avut emotii inainte de fiecare proba"

08 Iulie 2013 22:31

Ioana Teodora Hațegan, elevă a Colegiului național ”Samuel vin Brukenthal” , Krisztina Pal și Ioana Lal, ambele eleve ale Colegiului național ”Gheorghe Lazăr”, sunt singurele nume din județul Sibiu în dreptul cărora, la examenul de bacalaureat, a apărut ”zece pe linie”. De remarcat că numele Krisztinei și cel al Ioanei nu apar pentru prima dată în rândul ”celor mai bune”: acum patru ani, la admiterea la liceu, cele două fete au avut cele mai mari medii: 9,97, respectiv 9,96.
”Subiectele de la Bacalaureat din acest an au fost accesibile, de o dificultate medie şi au respectat modelul oferit de Minister la începutul anului şcolar. Cu toate acestea, consider că subiectele de la limba română au fost surprinzătoare, pentru că nici eu, nici marea majoritate a colegilor mei nu ne aşteptam la un eseu despre poezia modernistă. M-aş fi gândit, mai degrabă, la o operă aparţinând genului epic sau dramatic”, povestește Krisztina Pal, în chiar ziua în care a aflat că pe diploma ei de Bacalaureat va fi trecută media finală 10. Anul trecut, nota zece la Bacalaureat a fost obținută de două ori, tot de fete.

Bine pregătită, dar cu emoții. Și cu un buchet imens de trandafiri

Krisztina consideră că unul din ”secretele” ei este acela de a ști să îmbine învățatul cu relaxarea. Și chiar dacă s-a pregătit temeinic, a avut normalele emoții atât înaintea probelor, dar și înaintea afișării rezultatelor. ”Fără îndoială, un astfel de examen necesită o pregătire temeinică, atât în timpul orelor de curs, cât mai ales pe plan individual. Am avut norocul să am parte de profesori care m-au ajutat extrem de mult să îmi clarific nelămuririle. Ceea ce nu am reuşit să aprofundez suficient la şcoală, am recuperat la meditaţii. Pe măsură ce se apropia data examenului, creştea presiunea şi stresul, însă consider că am reuşit să obţin acest rezultat tocmai pentru că am ştiut să îmbin momentele de studiu cu cele de relaxare”.

Nu pot nega faptul că am avut emoţii reale înainte de fiecare probă, dar şi înainte de afişarea rezultatelor”, Krisztina Pal

După afișarea rezultatelor, felicitări au curs din partea familiei, prietenilor, profesorilor și colegilor, acestea fiind cele mai de preț daruri, arată Krisztina. ”Cât despre un cadou material, am primit un enorm buchet de trandafiri roz de la familie”.

Va merge la Medicină

Cum Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a reintrodus examenul de admitere din acest an, Krisztina se pregătește de o nouă sesiune de probe. ”Doresc să studiez Medicina la Cluj şi mă pregătesc pentru examenul de admitere care va avea loc peste două săptămâni”.
Numele elevei care a luat nota zece atât la Limba și literatura română, cât și la Matematică, Engleză sau Chimie organică, este cunoscut și pentru faptul că din clasa a cincea a terminat fiecare an cu media 10. Notă pe care a primit-o și la numeroasele olimpiade la care a participat (câteva zeci), din domenii extrem de variante: de la fizică și chimie, la biologie și științe.
”Pot spune că toate aceste participări s-au dovedit foarte utile deoarece din toate am învăţat câte o lecţie: să îmi gestionez timpul într-o situaţie de examen, să reuşesc să mă concentrez, să fiu atentă la detalii şi la redactare, să îmi păstrez calmul. Chiar dacă cunoştinţele efective pe care le-am dobândit învăţând pentru olimpiade nu au fost valorificate în întregime, consider că aceste deprinderi pe care mi le-am format au contribuit decisiv la rezultatul obţinut”, încheie Krisztina Pal.

Foto: Facebook

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

Fefeleaga

Acum 7 ani

*** **** ****! va da clasa Iasul si Braila !!!
Raspunde

Uglytruth

Acum 7 ani

La copiat, sau ?
Raspunde

socialistul

Acum 7 ani

Bravo lor. Sunt destepte si frumoase. Au obtinut rezultate maxime datorita muncii depuse de-a lungul anilor. Felicitari si succes in viata.
Raspunde

socialistul

Acum 7 ani

Bravo lor. Sunt destepte si frumoase. Au obtinut rezultate maxime datorita muncii depuse de-a lungul anilor. Felicitari si succes in viata.
Raspunde

Luca

Acum 7 ani

Va multumim.
Raspunde

@ socialistul

Acum 7 ani

de unde sti tu povestea asta? poate au 10 datorita lui taticu...sau mamica...???
Raspunde

@1

Acum 7 ani

De asta e highlife in moldova si muriti de foame ca dati clasa tuturor.. Mai trage niste spirt prin paine fra
Raspunde

pt.6

Acum 7 ani

Ia uite frate, cum invată unii foarte bine,mămica si tăticul sunt vinovatii.Citește atent și observă ce note au avut de când au inceput școala.Sunt unii care, cu tot sprijinul pomenit de tine de abia trec clasa.
Raspunde

salistean

Acum 7 ani

ma bucur pentru ele si ma bucur ca fac parte dintr-o generatie careia ii sunt deschise toate caile succesului. \"Proba de foc\" va fi dupa ce isi vor termina studiul si vor trebui sa razbeasca intr-o lume unde barbatii dau tonul si ocupa posturile cheie si asta nu numai in Romania. Si in strainatate, cu toate ca studentele sunt in majoritate si rezultatele lor sunt superioare studentilor, cariera fac in principal baietii.
Raspunde

@ 8

Acum 7 ani

sa fie cum zici tu...cel putin despre un personaj am serioase reserve ca merita 10 pe linie...poate merita un 9 - 9.50 si pentru taticu a primit 10...doar o ipoteza...de ce te supara chiar asa
Raspunde

hihi

Acum 7 ani

Bravo fetelor, e meritul lor. Pacat ca avem un sistem de invatamant prost, daca era un pic mai bun nu pot sa imi imaginez ce puteau sa faca fetele astea si multi altii cu atata ambitie ;)
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

@hihi, aşa e, într-un sistem mai bun ar fi luat, 11, 12...
Raspunde

radu

Acum 7 ani

Şi ce fete frumoase foc!
Raspunde

Ana

Acum 7 ani

La Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie \"Iuliu Hatieganu\" Cluj-Napoca (care, surprinzator sau nu, nu e UBB) intotdeauna a fost admitere!
Raspunde

andrei

Acum 7 ani

Super tare comentariul tau. Imi \"arata\" cat de pregatit e Traian Deleanu. :))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus