Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

Mario Vargas Llosa a promis ca vine la Sibiu

Laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 2010, peruanul Mario Vargas Llosa a acceptat invitația de a veni la Sibiu. Anul viitor, în cadrul Festivalului internațional de teatru. Cel puțin asta anunță traducătoarea cărților sale, Luminița Voina Răuț, în Dilemateca. În revista lunară, Luminița Voina Răuț descrie într-un articol pe două pagini cele două zile petrecute alături de Mario Vargas Llosa și soția lui, veniți la finele lunii mai la Cluj-Napoca, unde scriitorului i-a fost decernat titlul de Doctor Honoris Causa al Universității ”Babeș Bolyai”.
După ceremonie, cei trei nimeresc într-un restaurant clujean al cărui patron vizitase multe locuri din Peru, mergând pe urmele cărților lui Vargas Llosa. ”Fiindcă s-a simţit atât de bine în România, clujenii plusează, invitându-l să revină, să fie visiting professor. El acceptă. Eu îi reînnoiesc invitaţia domnului Chiriac pentru festivalul de la Sibiu, anul viitor, şi iarăşi acceptă. Suntem într-un moment de graţie, când Mario acceptă toate invitaţiile e semn bun, fără doar şi poate”, descrie Luminița Voina Răuț, în articolul său din Dilemateca.
Născut în 1936, Mario Vargas Llosa este considerat nu doar unul dintre cei mai importanți romancieri contemporani, ci și un eseist remarcabil. În 1990 a ajuns în cel de-al doilea tur de scrutin pentru președinția țării Peru. Până acum, Mario Vargas Llosa a venit în România de patru ori.

Foto

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus